Бізнес на ухилянтах. Лікарі полтавського військового шпиталю торгували липовими довідками
Категорія
Україна
Дата публікації

Бізнес на ухилянтах. Лікарі полтавського військового шпиталю торгували липовими довідками

Бізнес на ухилянтах. Лікарі полтавського військового шпиталю торгували липовими довідками
Джерело:  online.ua

Хірург та психолог військового шпиталю заробляли тисячі доларів на продажі липових довідок ухилянтам від мобілізації. Їх було затримано правоохоронцями при передачі коштів за "послуги".

Джерело: Національна поліція України

У військовому шпиталі Полтави торгували липовими довідками

На отриманні 4000 доларів США затримано начальника хірургічного кабінету однієї з військових частин. Посадову особу викрили слідчі Слідчого управління поліції Полтавської області.

Про це повідомив заступник начальника поліції Полтавщини Сергій Рекун 27 липня.

Представника військо-медичного закладу затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Встановлено, що член ВЛК вимагав та отримав неправомірну вигоду за ухвалення позитивного рішення про непридатність до військової служби. Вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Також про цей випадок написав очільник МВС Ігор Клименко. Він уточнив, що, окрім хірурга, в злочинній схемі брав участь і психолог шпиталю.

Відкрито кримінальну справу про хабарництво на довідках у шпиталі

Слідчим управлінням обласної поліції, за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні,. Стаття – одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Санкція статті передбачає кримінальне покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?