Близько 40 українських полонених загинули від удару росіян по Оленівці
Категорія
Україна
Дата публікації

Близько 40 українських полонених загинули від удару росіян по Оленівці

Близько 40 українських полонених загинули від удару росіян по Оленівці
Джерело:  online.ua

Прокурорами Офісу Генерального прокурора розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни щодо обстрілу росіянами Оленівки. Від удару по виправній колонії загинуло близько 40 та поранено 130 українських полонених.

Джерело: Офіс генпрокурора

Прокуратура розслідує удар по колонії в Оленівці

За даними слідства, 29 липня 2022 року держава-окупант нанесла удар по території виправної колонії № 120 у тимчасово окупованому селі Оленівка Волноваського району Донецької області. Внаслідок цього загинуло близько 40 осіб та 130 – отримали поранення.

Встановлено, що у цій колонії окупантами організовано місце несвободи, де протиправно утримують цивільних осіб та військовополонених Збройних Сил України.

СБУ перехопила розмови росіян з визнанням обстрілу Оленівки

Служба безпеки України перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у цій трагедії. Таким чином, навіть бойовики т.зв. «днр» не вірять у брехню російської пропаганди про те, що «обстріл» виправної установи в Оленівці здійснила Україна, - повідомили в СБУ.

Таких аудіоперехоплень у розпорядженні СБУ є декілька – усі вони будуть долучені в якості доказів до відповідного кримінального провадження.

Судячи із розмов бойовиків, росіяни могли влаштувати трагедію за рахунок вибухівки, яку вони розмістили у приміщенні колонії. Зокрема, жоден із очевидців не чув, як до виправної установи підлітає якась ракета. Не було характерного свисту, а вибухи відбувалися самі по собі.

Перехоплені розмови підтверджують, що рашисти розмістили свої установки «Град» неподалік виправної установи і почали стріляти з них по території, підконтрольній Україні. Втім жодних обстрілів у відповідь не спостерігалось – це підтверджують самі бойовики «днр».

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?