Рада підтримала законопроєкт про особливий статус поляків в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада підтримала законопроєкт про особливий статус поляків в Україні

Рада підтримала законопроєкт про особливий статус поляків в Україні
Джерело:  online.ua

28 липня український парламент підтримав в цілому законопроєкт №7550 про встановлення правових та соціальних гарантій для громадян Польщі, які перебувають на території нашої країни. Про це повідомив народний обранець Ярослав Железняк.

Джерело: "Європейська правда"

ВРУ ухвалила закон про особливий статус поляків в Україні

Як стверджує Ярослав Железняк, це рішення підтримали 283 нардепи. Тепер закон повинен підписати глава ВРУ Руслан Стефанчук та український лідер Володимир Зеленський, щоб він набув чинності.

В законопроєкті йдеться про те, громадяни Польщі зможуть перебувати на території нашої країни протягом 18 місяців після ухвалення закону та користуватися усіма правами й свободами, як і громадяни України:

  • права на працевлаштування без спеціального дозволу на застосування праці іноземців;

  • державну реєстрацію як платників податків та отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків;

  • провадження господарської діяльності;

  • здобуття освіти, соціальні виплати, медичне обслуговування на умовах громадян України.

Як уже згадувалося раніше, ще у травні глава держави анонсував законопроєкт про розширені можливості для громадян Польщі в Україні, щоб віддячити за те, як Польща прийняла українців, які рятуються від війни.

11 липня польський лідер Анджей Дуда офіційно підтвердив, що його український колега Володимир Зеленський вніс до ВРУ законопроєкт про особливий статус поляків в Україні. Варто зазначити, що це сталося у день, коли Польща вшановує пам’ять жертв Волинської трагедії.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?