Bloomberg дізналося про таємні переговори Росії та Єгипту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Bloomberg дізналося про таємні переговори Росії та Єгипту

Bloomberg дізналося про таємні переговори Росії та Єгипту
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися британським журналістам, Єгипет проводить перемовини щодо купівлі 1 мільйона тонн російської пшениці в рамках міжурядової угоди.

Джерело:  Bloomberg  із посиланням на своїх інсайдерів

Між Єгиптом та РФ тривають таємні перемовини — Bloomberg

Як стверджують анонімні джерела, переговори тривають щодо постачання безпосередньо в цьому сезоні. Поки складно сказати, наскільки офіційні Москва та Каїр наблизилися до підписання цієї угоди.

Що важливо розуміти, Єгипет є одним з найбільших світових імпортерів пшениці, і його закупівлі ретельно відстежуються як глобальний орієнтир.

Не можна також не згадати про те, що у 2022 році єгипетський державний покупець почав бронювати частину пшениці на приватних переговорах, що де-факто є відходом від традиційного процесу закупівлі зерна на тендерах.

Ба більше, з початку поточного року він отримав дозвіл на імпорт зерна та рослинних олій за міжурядовими угодами.

Міністерство сільського господарства Росії не відповіло на запит про коментарі. Генеральне управління з постачання товарів Єгипту, відоме як GASC, також відмовилося від коментарів, - наголошує Bloomberg.

Що відомо про ситуацію на російському ринку зерна

Згідно з останніми даними журналістів, країна-агресорка зібрала два рекордні врожаї поспіль, що зміцнило її позиції як найбільшого постачальника пшениці.

Однак нещодавні продажі російської пшениці до Єгипту були ускладнені спробами встановити неофіційну мінімальну ціну для постачання до цієї країни.

Це вже другий випадок за останні кілька місяців, коли закупівля російської пшениці єгипетським державним покупцем зривається, оскільки Росія намагається встановити неофіційну мінімальну ціну,- йдеться в повідомленні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?