Bloomberg заявило про розкол в Європі й назвало головну причину
Категорія
Політика
Дата публікації

Bloomberg заявило про розкол в Європі й назвало головну причину

Євросоюз
Джерело:  Bloomberg

Журналісти Bloomberg дійшли висновку, що між Західною та Східною Європою стався розкол через нездатність ЄС вчасно надати Україні один мільйон артилерійських снарядів.

Розкол в Європі посилюється на тлі російсько-української війни

На переконання європейських дипломатів, які говорили на умовах анонімності, якщо Росія все ж виграє війну в Україні, "Західній Європі цього не пробачать".

Ба більше, вона остаточно втратить довіру, а весь проєкт європейської інтеграції може опинитися у зоні ризику.

Така ситуація в ЄС наразі складається через жорстку позицію декількох західноєвропейських країн щодо пошуку джерел артилерійських снарядів для України.

Що важливо розуміти, Франція виступає за те, що відповідні інвестиції залишилися в межах ЄС — що вже загальмувало постачання снарядів.

Окрім того, повідомляється, що Кіпр і Греція не підтримують ідею закупівлі снарядів у Туреччини.

На думку журналістів, це підтверджує той факт, що багато країн ЄС досі не усвідомили, що відбувається в Україні та які це може мати наслідки.

Франція та Німеччина втрачають довіру в ЄС

За словами одного з європейських інсайдерів, в разі перемоги РФ його країна більше не купуватиме зброю у Франції, а планує розвивати оборонне партнерство зі США, Британією та Україною, бо вони є надійнішими союзниками.

Доволі неоднозначною є також позиція офіційного Берліна. Попри те, що він активно допомагає Україні, Брюссель дратує те, що Німеччина досі не передала ЗСУ далекобійні ракети Taurus.

Недовіра Східної Європи до Західної проявляється і в пошуку нового генерального секретаря НАТО. Хоча більшість його членів підтримують кандидатуру Марка Рютте, його відсутність комунікації зі східноєвропейськими державами спонукала до висунення президента Румунії Клауса Йоганніса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?