Бобри долучилися до укріплення кордону на Рівненщині — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Бобри долучилися до укріплення кордону на Рівненщині — відео

Бобри долучилися до укріплення кордону на Рівненщині — відео
Джерело:  online.ua

У Рівненській області продовжують укріплювати українсько-білоруський кордон фортифікаційними спорудами. До цього долучилися і місцеві бобри, які будують греблі.

Джерело: начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль

Як укріплюють кордон з Білоруссю

Коваль розповів, що на Рівненщині щодня укріплюють кордон з Білоруссю.

Задача - це в основному фортифікаційні споруди, інженерні споруди. Навіть у те, що було зроблено до сьогодні, ми вносимо зміни, тому що змінюється і природний ландшафт і кількість води, яка сьогодні є на Поліссі, змушує нас постійно вносити зміни до фортифікаційних споруд.

Голова ОВА каже, що крім самих робіт є ще питання забезпечення інженерними елементами і конструкціями, такими як протитанкові конуси та тетраеди, щоб укріпити територію між останнім блокпостом і крайнім рубежем.

Коваль каже, що люди активно долучились до будівництва фортифікацій, особливо місцеве населення.

Просто жителі громад активно виходять на суспільно корисні роботи по укріпленню саме кругової оборони кожного міста і селища. Оборона починається з найменшого населеного пункту, - сказав він.

На Рівненщині не лише люди, а й природа допомагає укріпити кордон. Зокрема бобри.

Вже ходять легенди про наших рівненських бойових бобрів. Це дійсно так, аномальна кількість води і активність бобрів в цьому році. Вона просто не може не радувати. Загати і завали, які роблять бобри, — це витвір мистецтва. Ми спочатку з посмішкою ставилися, але розуміємо, що це дійсно справжній фортифікаційний елемент. Ну, і додаємо воду і кількість опадів, множимо це все на майстерність і бачимо серйозну підготовку бобрів, - розповів Коваль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?