Боєприпаси для F-16 та розвідувальні БпЛА. Нідерланди надають Україні 350 млн євро
Категорія
Світ
Дата публікації

Боєприпаси для F-16 та розвідувальні БпЛА. Нідерланди надають Україні 350 млн євро

Нідерланди
Джерело:  online.ua

Нідерланди виділяють Україні 350 мільйонів євро на боєприпаси для F-16 і сучасні розвідувальні безпілотники.

Нова допомога Нідерландів

Міністерка оборони країни Кайса Оллонгрен під час візиту в Україну повідомила, що на вчорашньому засіданні у форматі “Рамштайн“ Нідерданди підтвердили свою постійну підтримку Україні.

Ми закупимо боєприпасів для українських літаків F-16 на суму 150 мільйонів євро безпосередньо у промисловості.

Кайса Оллонгрен

Кайса Оллонгрен

Міністерка оборони Нідерландів

Також Нідерланди разом з країнами-партнерами уклали контракт на закупку розвідувальних безпілотників для України на 200 мільйонів євро.

У Міноборони Нідерландів уточнюють, що у планах закупити значну кількість безпілотників ISR (Intelligence Surveillance Reconaissance). Це робиться за погодженням з іншими партнерами та українськими збройними силами.

Ці дрони вже використовуються і зарекомендували себе на полі бою, — сказала Оллонгрен.

F-16 від Нідерландів

У Міноборони Нідерландів також повідомили, що країна як і обіцяла знову відправить винищувачі F-16 до Румунії.

Літаки там використовуються у центрі підготовки українських та румунських пілотів. Це стосується не лише самого літака, а й усіх пов’язаних із ним запчастин та боєприпасів.

Нідерланди разом з Данією та США очолюють коаліцію літаків для України. 18 нідерландських F-16 були вже надані для використання в Румунії для навчання. Ще 24 нідерландські F-16 призначені для доставки в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?