Боєприпаси для України. Швеція виділяє 30 млн євро на чеську ініціативу
Категорія
Світ
Дата публікації

Боєприпаси для України. Швеція виділяє 30 млн євро на чеську ініціативу

Швеція
Джерело:  online.ua

Уряд Швеції у межах 15-го пакету військової допомоги для України виділить 30 млн євро на чеську ініціативу з закупівлі боєприпасів.

Швеція допоможе Чехії закупити боєприпаси для України

Міноборони Швеції повідомляє, що Управління оборонних матеріалів (FMV) може провести переговори та укласти угоду з відповідальним органом Чеської Республіки щодо фінансової підтримки для закупівлі боєприпасів для України.

Швеція має намір підтримати Чехію в цій ініціативі 30 мільйонами євро.

Внесок буде здійснений в рамках 15-го пакета шведської допомоги Україні, який наразі на розгляді парламенту й потребуватиме окремого схвалення.

Потреба України в боєприпасах велика, особливо в артилерійських. Чехія визначила можливості для закупівлі великої кількості боєприпасів на світовому ринку для пожертвування Україні. Уряд хоче підтримати Чехію в цій роботі, — каже міністр оборони Пол Йонсон.

Чеська ініціатива з закупівлі боєприпасів для України

На Мюнхенській конференції в середині лютого президент Чехії Петр Павел оголосив, що його країна знайшла 800 000 снарядів, готових для закупівлі за межами Європейського Союзу.

Поки що ми знайшли півмільйона 155-мм снарядів і 300 000 122-мм снарядів, які ми можемо відправити (в Україну) за кілька тижнів, якщо у нас будуть необхідні кошти.

Ініціатива коштуватиме 1,5 мільярда доларів.

Близько п’ятнадцяти країн уже підтримують «чеський план»: Бельгія та Нідерланди пообіцяли виділити 200 та 100 мільйонів євро відповідно. Також до ініціативи публічно приєдналися Франція, Латвія, Німеччина, Канада, Норвегія.

7 березня Павел заявив, що Чехія зібрала необхідні кошти для купівлі 800 тисяч снарядів для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?