Франція приєднується до чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція приєднується до чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів для України

Еммануель Макрон
Джерело:  Le Figaro

Франція приєднується до чеської ініціативи закупити 800 000 снарядів за межами Європейського Союзу, а потім доставити їх в Україну. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон під час візиту до Чехії.

Франція долучається до чеської ініціативи

На пресконференції зі своїм колегою Петром Павелом, Макрон підтвердив намір Франції «приєднатися» до «чеської ініціативи» закупити 800 000 снарядів за межами ЄС і доставити їх в Україну.

Ми прискорили та збільшили наше виробництво в Європі та доставили наявні запаси. Ми повинні вийти за рамки того, що ми можемо виробити, і шукати в третіх країнах решту потужностей, щоб впоратися в короткостроковій перспективі.

Еммануель Макрон

Еммануель Макрон

президент Франції

Макрон також закликав до «стратегічного сплеску» проти «духу поразки, який ширяє». Раніше того ж дня глава держави закликав союзників «не бути боягузами».

Чеська ініціатива з закупівлі боєприпасів

На Мюнхенській конференції в середині лютого президент Чехії Петр Павел оголосив, що його країна знайшла 800 000 снарядів, готових для закупівлі за межами Європейського Союзу.

Поки що ми знайшли півмільйона 155-мм снарядів і 300 000 122-мм снарядів, які ми можемо відправити (в Україну) за кілька тижнів, якщо у нас є необхідні кошти.

Ініціатива коштуватиме 1,5 мільярда доларів.

Близько п’ятнадцяти країн уже підтримують «чеський план»: Бельгія та Нідерланди пообіцяли виділити 200 та 100 мільйонів євро відповідно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?