У Фінляндії закликали негайно знайти гроші на боєприпаси для України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Фінляндії закликали негайно знайти гроші на боєприпаси для України

Антті Хяккянен
Джерело:  Yle

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен закликав Захід негайно посилити підтримку України та забезпечити фінансування доставки боєприпасів.

У Європі не усвідомили серйозності війни

Хяккянен у програмі Yle ”Ykkösaamu” підкреслив, що Європа не усвідомила серйозності війни крізь призму історії та не надала Україні достатньої підтримки.

Гроші на підтримку озброєнь в Україні мають бути знайдені негайно.

Антті Хяккянен

Антті Хяккянен

Міністр оборони Фінляндії

Також глава Міноборони наголосив на важливості збільшення власного виробництва озброєнь у країнах ЄС. Певні успіхи у цьому вже є, сказав Хяккянен.

Європейські країни змогли збільшити власне виробництво і вони близькі до досягнення мети.

Боєприпаси для України

Мета ЄС — поставити Україні мільйон артилерійських снарядів цього року.

У лютому Чехія повідомила, що знайшла 800 тисяч одиниць артилерійських боєприпасів у країнах за межами ЄС. Вона звернулася до інших країн ЄС та НАТО із проханням допомогти у фінансуванні закупівель.

Оцінна вартість боєприпасів становить близько 1,3 млрд. євро. Рішення про фінансування поки що не прийнято.

Бельгія заявила, що виділить на ініціативу 200 млн євро. Нідерланди — понад 100 мільйонів євро. Канада — 30 млн канадських доларів (близько 23 млн дол. США)

За оцінками, до кінця цього року в країнах ЄС буде вироблено близько 1,3 мільйона снарядів, а 2025 року очікується подальше зростання виробництва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?