Болгарія відправила в Україну першу партію зі 100 обіцяних бронетранспортерів
Категорія
Світ
Дата публікації

Болгарія відправила в Україну першу партію зі 100 обіцяних бронетранспортерів

БТР
Джерело:  Novinite

Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв оголосив, що його країна відправила Україні 30 вагонів з бронетранспортерами, які були обіцяні раніше.

Болгарія розпочала передачу Україні своїх БТР

Видання Novinite повідомляє, що про це стало відомо з брифінгу Тагарєва.

За його словами, операція з транспортування машин розпочалася 29 січня, а перша колона із 30 вагонів вирушила 7 березня.

Вартість передачі перевищила 170 тисяч болгарських левів (понад 94 тисячі доларів).

Визнаючи критику щодо затримки в доставці допомоги, міністр Тагарєв вказав на пов’язані з цим логістичні складності, припустивши, що подальше прискорення було неможливим.

Він наголосив на важливості постійної підтримки України, підкресливши, що Болгарія залишається пильною у відстеженні ситуації та підтримці готовності до регіональних викликів.

Передача БТР Україні: що відомо

Бронетраспортери були виготовлені у 60-х і 70-х роках та є власністю болгарського МВС, але ніколи не використовувалися.

22 листопада Національні збори Болгарії проголосували за ратифікацію угоди між МВС Болгарії та Міноборони України про передачу 100 бронетранспортерів.

У липні 2023 року парламент Болгарії схвалив надання додаткової військово-технічної підтримки Україні. Це передбачало постачання БТР та запчастин.

4 серпня уряд країни слідом за парламентом схвалив рішення про передачу Україні БТРів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?