Болгарія поставила ультиматум ЄС щодо нафтових санкцій проти РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Болгарія поставила ультиматум ЄС щодо нафтових санкцій проти РФ

Болгарія поставила ультиматум ЄС щодо нафтових санкцій проти РФ
Джерело:  online.ua

Влада Болгарії почала погрожувати, що не підтримає новий пакет санкцій офіційного Брюсселю проти Росії, якщо для неї не зроблять виняток у запропонованій забороні на покупку російської нафти. З такою заявою виступив віцепрем'єр країни Ассен Васильєв.

Джерело:  Euractiv

Болгарія блокує нафтове ембарго проти Росії

Як уже згадувалося раніше, 8 травня члени ЄС максимално наблизилися до ухвалення потужних санкцій проти РФ через її вторгненням в Україну, однак анонсувала на 9 травня додаткові переговори, щоб нарешті зрозуміти, як забезпечити, щоб країни, найбільш залежні від російської енергії, могли впоратися із ситуацією.

Переговори продовжаться завтра, у вівторок також, для їх завершення може знадобитися зустріч лідерів. Наша позиція дуже зрозуміла. Якщо буде виняток для деяких країн, ми також хочемо отримати його... Якщо ні, ми не підтримаємо санкції. Але я не чекаю, що до цього дійде, виходячи із поточних переговорів, - заявив президент Болгарії.

Що важливо розуміти, саме Угорщина, Словаччина і Чехія, які не мають виходу до моря та які сильно залежать від російської нафти, що поставляється трубопроводами радянських часів, не можуть досі вирішити проблему забезпечення альтернативних джерел і просять про скасування для них нафтового ембарго. Болгарія також вимагає, аби для неї зробили виняток.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?