США не бачать загрози застосування Росією ядерної зброї попри риторику Кремля
Категорія
Світ
Дата публікації

США не бачать загрози застосування Росією ядерної зброї попри риторику Кремля

США не бачать загрози застосування Росією ядерної зброї попри риторику Кремля
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати не вірять, що існує загроза застосування Росією ядерної зброї, незважаючи на недавню ескалацію риторики Москви. Про це заявив високопоставлений чиновник з міністерства оборони США.

Джерело: Reuters

США не бачать ядерної загрози від РФ

 Ми продовжуємо щодня відстежувати їхній ядерний потенціал якнайкраще, і ми не оцінюємо, що існує загроза застосування ядерної зброї і немає загрози території НАТО, – сказав журналістам чиновник на умовах анонімності.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив у понеділок, що Захід не повинен недооцінювати підвищені ризики ядерного конфлікту навколо України.

Раніше цього місяця Росія заявила, що планує до осені розмістити свої нещодавно випробувані міжконтинентальні балістичні ракети «Сармат», здатні наносити ядерні удари по Сполученим Штатам.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив цього тижня, що не очікує, що подальші військові невдачі Росії в Україні підштовхнуть Путіна до використання там тактичної ядерної зброї, заявивши, що у російського лідера є простір для маневру та припинення конфлікту.

Раніше цього місяця директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що не можна легковажно сприймати загрозу з боку Росії потенційно використовувати тактичну або ядерну зброю малої потужності в Україні, але ЦРУ не побачило багато практичних доказів, які підтверджують цю занепокоєння.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?