Борець Беленюк здобув "бронзу" на Чемпіонаті світу й ліцензію на Олімпіаду
Категорія
Спорт
Дата публікації

Борець Беленюк здобув "бронзу" на Чемпіонаті світу й ліцензію на Олімпіаду

Борець Беленюк здобув "бронзу" на Чемпіонаті світу й ліцензію на Олімпіаду
Джерело:  online.ua

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк здобув "бронзу" чемпіонату світу-2023 з боротьби та ліцензію на Олімпійські ігри-2024.

Джерело: Суспільне спорт

Борець Беленюк здобув бронзу на Чемпіонаті світу

Дворазовий чемпіон світу (2015, 2019) Беленюк здобув "бронзу" за підсумками втішних сутичок у ваговій категорії до 87 кг.

ЧС-2023 в Белграді Беленюк розпочав з переконливої перемоги над американцем Закарі Браунагелєм — 5:1. Але вже в другій сутичці зазнав поразки від чинного бронзового призера чемпіонату, Алі Ченгіза з Туреччини.

За правилами ЧС-2023, до втішних сутичок проходять борці, що поступилися майбутньому фіналісту. Відтак саме вихід Ченгіза до фіналу дозволив Беленюку залишитися в боротьбі за нагороду та олімпійську ліцензію. Аби здобути медаль, Беленюк мав виграти в Белграді ще три сутички.

У першій втішній сутичці Беленюк зустрівся з фіном Томі Метсомекі та здобув перемогу з рахунком 5:1.

Наступним суперником українця став чинний віцечемпіон світу Жалгасбай Бердимуратов. Беленюк переміг узбека з рахунком 5:3 та отримав можливість поборотися за "бронзу" з Нурсултаном Турсиновим. Ця перемога також гарантувала Беленюку ще одну можливість позмагатись за ліцензію ОІ у разі поразки від Турсинова – вже у відбірковій сутичці за п'яте місце.

Однак Беленюк досяг потрібного результату з першої спроби. У "бронзовій" сутичці з Турсиновим українець впевнено переміг з рахунком 7:2. Беленюк здобув "бронзу" ЧС-2023 та ліцензію на Олімпіаду-2024.

Читайте також:

  • Беленюк заявив про готовність боротися з Путіним-вбивцею

  • Готовий стати мером Києва — у Кличка з’явився новий конкурент.

  • Олімпіада в Токіо: Беленюк назвав серйозну проблему збірної України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?