Борис Джонсон хоче стати генсеком НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Борис Джонсон хоче стати генсеком НАТО

Борис Джонсон хоче стати генсеком НАТО
Джерело:  online.ua

Колишній британський лідер Борис Джонсон заявив, що має намір стати новим генеральним секретарем НАТО після рішення Єнса Столтенберга піти з цієї посади.

Джерело: телемарафон "Єдині новини"

Борис Джонсон планує стати очільником НАТО

Очолити НАТО? Чудова думка. Знаєте, якраз дуже вдала. Хочу наголосити, шановні друзі, що такий задум (у мене - ред.) є, і хай ніхто не забуває, що такий кандидат (на посаду генерального секретаря НАТО - ред.) у запасі є. Цього разу, я думаю, мені поталанить, – заявив британський лідер українським журналістам.

Борис Джонсон також звернув увагу на те, що колишній прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі раніше озвучував пропозицію призначити наступним генсеком НАТО представника Євросоюзу.

Я з ним цілком не погоджуюсь. Думаю, що є інші кандидати за межами Європейського Союзу. Не конче то має бути ЄС. Я себе, звісно, розглядаю як кандидата. Це добра і важлива посада, – пояснив свою позицію ексглава Великої Британії, яка, як відомо, вийшла з ЄС.

На переконання Бориса Джонсона, станом на сьогодні Альянс "сильний, як ніколи". Він також нагадав, що до нього незабаром приєднаються нові члени – Швеція та Фінляндія.

І ми бачимо цілком ясно, що українське членство – це перспектива. Це має статись, це очевидно. Путін розвінчав усі аргументи проти вступу України в НАТО. Тепер їх немає, – наголосив колишній британський лідер.

Єнс Столтенберг планує покинути пост генсека НАТО

У лютому 2023 року офіційно стало відомо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг має намір піти з посади очільника блоку восени 2023 року.

Цю інформацію уже підтвердила його речниця Оана Лунгеску.

Він не має наміру домагатися подальшого продовження свого мандату, - заявила нещодавно прессекретарка Столтенберга.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?