Боррель анонсував передачу Україні винищувачів F-16 найближчим часом
Категорія
Політика
Дата публікації

Боррель анонсував передачу Україні винищувачів F-16 найближчим часом

Боррель анонсував передачу Україні винищувачів F-16 найближчим часом
Джерело:  online.ua

Очільник зовнішньої політики ЄС Жозеп Боррель визнав, що українські пілоти вже розпочали навчання на F-16 і літаки найближчим часом повинні прибути в Україну.

Джерело:  Europa Press

Україна найближчим часом має отримати F-16

Це хороша ідея. Добре, що вона походить від "Великої сімки" і що вони нарешті вирішили підготувати ґрунт для забезпечення України потрібними їй винищувачами, - зазначив Боррель.

Він наголосив, що навчання українських пілотів на західних винищувачах вже розпочались.

Це перше, що потрібно зробити. Сподіваюся, що невдовзі ми зможемо забезпечити Україну цими видами озброєнь, - підкреслив Боррель.

Окремо він сказав, що сьогодні Рада ЄС обговорить ситуацію в Україні, і зокрема, на порядку денному розглядатиметься такі теми як новий пакет санкцій і новий транш на озброєння для України в рамках Європейського фонду миру.

Боррель додав, що у питанні санкцій обговорення стосуватиметься заходів, спрямованих на унеможливлення обходу раніше запроваджених обмежувальних заходів.

Програма передбачає навчання українських пілотів управлінню винищувачами четвертого покоління, у тому числі F-16 після того, як Вашингтон дозволив європейським союзникам експортувати цей тип літаків, а також розпочати навчання.

В України недостатньо засобів ураження ворожих балістичних ракет 

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, в Україні не має достатньої кількості засобів для збиття всіх балістичних ракет злочинної армії РФ та захисту всіх міст і цивільної інфраструктури.

На жаль, немає в нас достатньо засобів проти балістики на сьогоднішній день. Маємо системи Patriot на бойовому чергуванні. Але зрозуміло, що цього вкрай недостатньо, щоб перекрити всі необхідні нам напрямки, усі великі міста та усі важливі об’єкти критичної інфраструктури. Бо саме по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури в Дніпрі сьогодні цілив ворог, - визнав Ігнат.

Речник ПС ЗСУ підкреслив, що Україна потребує додаткових систем ППО для збиття ворожих балістичних ракет, адже шість "Кинжалів" під час потужної атаки, і до 10 балістичних ракет були знищені саме системою Patriot. Крім того, в повітряних силах очікують систем SAMP/T.

Україна в нас велика і нам потрібно більше цих засобів. Ну і очікуємо безумовно літака F-16 – це топ тема сьогодні, - зазначив Ігнат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?