Боррель озвучив прогноз щодо завершення війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Боррель озвучив прогноз щодо завершення війни в Україні

Жозеп Боррель
Джерело:  online.ua

Верховний комісар з питань зовнішньої політики ЄС Жозеп Боррель заявив, що війна в Україні повинна завершитись переговорами між Києвом та Москвою на основі української формули миру, запропонованої президентом Володимиром Зеленським. 

Чим має завершитись війна в Україні

Під час візиту до Китаю Боррель підкреслив, що переговори між Україною та Росією слід починати вже зараз і вони повинні базуватись на запропонованій Києвом “формулі миру”.

Найкращий спосіб для нас досягти прогресу в цих переговорах – це українська формула миру, і ми розраховуємо на підтримку Китаю

У зв'язку з цим він закликав Китай вплинути на РФ для припинення агресії в Україні. Він застеріг китайську владу від прямої або непрямої військової підтримки Москви.

Досі, і я дякую за це, ніякої прямої військової підтримки Росії не було, це те, що для нас є дуже важливим, - підкреслив європейський дипломат.

Крім того, Боррель попросив Пекін домогтися повернення РФ в Чорноморську зернову ініціативу, оскільки це "має вплив на весь світ з точки зору продовольчої безпеки".

Україна перебуває на історичному повороті у війні проти Росії

За словами президента Володимира Зеленського, наразі розв’язана Кремлем війна проти України перебуває на історичному повороті і кремлівська диктатура або переможе і поширить геополітичну нестабільність далі, або програє і перестане бути загрозою.

Усі ми — зараз на історичному повороті. Варіантів лише два: або терористичній Росії вдасться зламати свободу, і тоді всім нашим континентом пошириться зона геополітичної нестабільності, яка існує на сході Європи. Або завдяки багатьом рівням та форматам співпраці, зокрема регіональним, завдяки нашому спільному захисту свободи, Росія програє у цьому протистоянні, - зазначив глава держави.

Зеленський також підкреслив, що поразка Росії дасть Україні та країнам ЄС реалізувати історичний шанс на встановлення геополітичної стабільності "по всій лінії — від Скандинавії через Мінськ і Київ до Південного Кавказу".

І, зокрема, програш другої зими, програш його енергетичного терору однозначно додасть сили всім нам. І вести Росію програшами далі буде простіше, - пояснив президент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?