Бразилія закликає створити аналог G20 для припинення війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Бразилія закликає створити аналог G20 для припинення війни в Україні

Бразилія закликає створити аналог G20 для припинення війни в Україні
Джерело:  online.ua

Президент Бразилії Лула да Сілва закликав інші країни доєднатись до ініціативи зі створення формату, аналогічного Великій двадцятці країн за для припинення розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України. 

Джерело:   El Tiempo

Що відомо про мирні ініціативи Бразилії 

За словами президента Бразилії, він розмовляв з лідерами ОАЕ і Китаю щодо створенння групи, аналогічної G20, за участі розвинених країн.

Він пропонує, щоб такий блок взяв на себе роль посередника у переговорах між Україною та Росією.

Учора я говорив з еміратським шейхом Мохаммедом бен Заїдом аль Нагаяном про війну. Я говорив із главою Китаю Сі Цзіньпіном про мир. І я думаю, що ми знаходимо людей, які вважають за краще говорити про мир, а не про війну. Я думаю, ми доб'ємося успіху, - зазначив да Сілва.

Варто нагадати, що нещодавно президент Бразилії здійснив візит до Китаю з метою зміцненні зв'язків.

Бразилія прагне повернути собі статус провідного гравця у світовій політиці, однак країна на межі через тісні відносини з Китаєм і погіршення відносин зі США.

Папа Римський помолився за мир між Україною та РФ 

Папа Римський Франциск привітав всіх східних християн із Великодніми святами і помолився за припинення війни, розв'язаної Кремлем проти України.

Я хочу висловити свою близькість усім братам і сестрам, які, особливо на Сході, святкують сьогодні Великдень: Улюблені, нехай буде з вами Воскреслий Господь і нехай наповнить вас Своїм Святим Духом! Щасливого Великодня вам усім. На жаль, у різкому контрасті з великоднім посланням, війни тривають і продовжують сіяти смерть жахливими способами, - -зазначив понтифік.

Він також закликав молитись за жертв насильницьких дій, зокрема, в результаті війни в Україні.

Давайте скорбіти про ці злодіяння і молитися за жертв, просячи Бога, щоб світ більше не відчував жах насильницької смерті від рук людини, але диво життя, яке Він дарує і оновлює Своєю благодаттю, - наголосив Франциск.

Франциск також помолився за Україну та РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?