Брехня про "брудну бомбу" та поступове відновлення України — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Брехня про "брудну бомбу" та поступове відновлення України — головне зі звернення Зеленського

Брехня про "брудну бомбу" та поступове відновлення України — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський прокоментував брехню Шойгу про "брудну бомбу" та розповів про поступове відновлення України на тлі війни.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Брехня Шойгу про "брудну бомбу" України

Очільник Міноборони оборони РФ Сергій Шойгу під час телефонних переговорів зі своїми колегами із країн НАТО почав цинічно брехати, що Україна готує провокації із застосуванням "брудної бомби".

Коли сьогодні російський міністр оборони влаштовує телефонну карусель і обдзвонює іноземних міністрів із розповідями про так звану брудну ядерну бомбу, усі все добре розуміють. Розуміють, хто є джерелом усього брудного, що тільки можна уявити у цій війні. Це Росія влаштувала шантаж радіаційною катастрофою на Запорізькій АЕС. Це траєкторія російських ракет пролягає зокрема над українськими атомними об’єктами. Це російські військові замінували дамбу й агрегати Каховської ГЕС і шантажують їхнім підривом. Це Росія використовує фосфорні боєприпаси, заборонені протипіхотні міни та увесь спектр озброєнь проти цивільної інфраструктури, - нагадує міжнародній спільноті Володимир Зеленський.

Поступове відновлення України

Глава держави прозвітував, що в усіх наших регіонах, які стали мішенню атаки армії РФ 22 жотвняч, відновлено технічну можливість постачання електрики.

Я дякую кожному й кожній, хто працював без упину, щоб дати людям світло. Звичайно, у багатьох містах і районах нашим енергокомпаніям доводиться застосовувати графіки стабілізаційних відключень. Це робиться для того, щоб у всіх наших людей був доступ до енергії – в умовах, коли її виробництво неможливе у достатньому обсязі. Відновити зруйновані ударами терористів енергообʼєкти – це значно довша і складніша справа. Але з часом ми і це забезпечимо. З часом... Цей час потрібно пройти, - наголосив президент.

Окрім того, він вкотре закликав українців максимально свідомо споживати електрику.

Повернення життя на деокуповані території

За словами Володимира Зеленського, триває відновлення і на деокупованій території. Щоденно глава держави отримує нові звіти про підключення до газу, води, електрики сотень домогосподарств у звільнених районах.

Зокрема, лише за сьогодні і лише у двох районах Харківської області 346 абонентів – знову з газом. Місто Вовчанськ – іще 750 абонентів з електрикою. Місто Ізюм – іще 300 абонентів з електрикою. Це постійна робота, яка не припиняється жодного дня і триває на усій звільненій території України, - зазначив український лідер.

Україна продовжує експортувати продовольство

Зеленський звертає увагу на те, що 23 жовтня з нашого порту вийшло вже шосте судно з продовольством, яке зафрахтоване в межах Всесвітньої продовольчої програми ООН. Це судно прямує до Ємену, з пшеницею. Ефіопія, Ємен і Афганістан – це три країни, що вже отримали продовольство завдяки нашому експорту і продовольчій програмі ООН.

Саме такі програми – це те, про що ми в Україні думаємо. Як допомогти вийти з кризи – а не як створити кризу. Як допомогти вирішити проблему – а не як загнати когось в проблему. Як відновити зруйноване – а не як зруйнувати ще більше. Це те, що відрізняє Україну від Росії. Це те, завдяки чому ми зрештою переможемо. Бо ми воюємо і працюємо заради життя. Слава Україні! - підсумував Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?