Британія імпортувала російської нафти на 778 млн фунтів стерлінгів – The Times
Категорія
Економіка
Дата публікації

Британія імпортувала російської нафти на 778 млн фунтів стерлінгів – The Times

Британія імпортувала російської нафти на 778 млн фунтів стерлінгів – The Times
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, протягом останніх 9 місяців до Великої Британії ввезли нафти з Росії на понад 778 мільйонів фунтів стерлінгів, однак в офіційній статистиці як російський імпорт це не фігурувало, оскілька Москва використовує лазівки в обмеженнях, запроваджених Лондоном.

Джерело:  The Times

Британія продовжує імпортувати російську нафту у великих кількостях

Згідно з даними торгової статистики Великої Британії, з березня до десяти британських портів прибуло російської нафти на суму 778 мільйонів фунтів стерлінгів.

Що важливо розуміти, близько 200 мільйонів з цієї суми припадають на червень і липень 2022 року, коли, за офіційними даними, Британія взагалі не ввозила нафту з Росії.

Але британський Офіс національної статистики враховує країну відправлення, а не виробництва нафти, і якщо врахувати цей чинник, то майже 80 мільйонів фунтів стерлінгів у червні й липні припадає на імпорт російського "чорного золота", - йдеться в повідомленні.

За словами британських журналістів, їм вдалося відстежити щонайменше чотири танкери, які виходили з Росії та ввозили нафту на територію Британії вже після початку повномасштабного вторгнення країни-агресорки в Україну.

Редакція видання звертає увагу на те, що двоє з них використовували схему перевантаження нафти із судна на судно для приховування її походження.

Це один із найпоширеніших способів, але через те, що танкери часто вимикають транспондери й не відстежуються у системах, встановити реальну кількість таких випадків складно, - пояснюють розслідувачі.

Що важливо розуміти, імпорт російської нафти до Великої Британії є законним до 5 грудня, коли набувають синхронно з ЄС санкції проти нафтового сектора країни-агресорки

Проте британські компанії можуть понести репутаційні ризики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?