Євросоюз заморозив 68 млрд євро російських активів — ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз заморозив 68 млрд євро російських активів — ЗМІ

Євросоюз заморозив 68 млрд євро російських активів — ЗМІ
Джерело:  online.ua

ЄС заморозив російські активи на загальну суму 68 мільярдів євро, більшість з яких знаходиться в Бельгії (50 млрд євро). На другому місці - Люксембург з 5,5 млрд євро.

Джерело: Politico

ЄС заморозив російські активи

Згідно з внутрішнім документом Комісії, ЄС заморозив російські активи на загальну суму 68 мільярдів євро, більшість з яких знаходиться в Бельгії. Широкомасштабний документ охоплює всі аспекти взаємодії Комісії з Україною.

Так, на Бельгію припадає 50 мільярдів євро з 68 мільярдів євро. Друге місце займає Люксембург з 5,5 млрд євро. Разом з Італією, Німеччиною, Ірландією, Австрією та Францією на них припадає понад 90 відсотків заморожених активів.

Проте ЄС не знає, скільки російських національних резервів заморожено в ЄС. У внутрішньому документі наводиться приблизна цифра в 33,8 мільярда євро, але додається, що «це зараз оцінюється».

Комісія все ще чекає, поки Рада ЄС схвалить рішення про визнання ухилення від санкцій злочином ЄС, що полегшить конфіскацію активів у разі кримінального засудження.

Проблема — як не дивно — полягає в Польщі, яка, згідно з документом, загальмувала процес. Хоча Варшава повністю підтримує це рішення, їй спочатку потрібно прийняти національний закон, який вона зараз створює, - пише видання.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня повідомлялося про більш ніж 17 мільярдів євро заморожених російських активів.

Влітку 2022 року єврокомісар повідомив, що члени ЄС заморозили нерухомість, рахунки та інші російські активи на суму близько 13,8 мільярда євро.

Для післявоєнної відбудови України, за словами міністра фінансів України Сергія Марченка, необхідно близько 38 мільярдів доларів на рік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?