Британія підтримала ідею міжнародного трибуналу над Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія підтримала ідею міжнародного трибуналу над Путіним

Британія підтримала ідею міжнародного трибуналу над Путіним
Джерело:  online.ua

18 травня очільниця Міністерства закордонних справ Британії Ліз Трасс офіційно підтвердила, що влада її країни підтримує ідею міжнародного кримінального трибуналу, який судитиме російського диктатора Володимира Путіна та інших членів його команди за війну в Україні.

Джерело: The Guardian

Лондон підтримує ідею міжнародного трибуналу над Путіним

Ми чітко усвідомлюємо, що Путін і всі ті, хто стоїть за жахливими військовими злочинами, які скоюються в Україні, повинні бути притягнуті до відповідальності, і ми дуже тісно співпрацюємо з Міжнародним кримінальним судом, - наголосила британська дипломатка.

Ліз Трасс також звернула увагу на те, що британська влада уже надіслала підтримку в Україну, щоб допомогти зібрати докази, від свідчень свідків до відеодоказів.

Ліз Трасс (фото — Flickr)

Я говорила з українським урядом про цю ідею трибуналу. Ми відкриті до неї, ми зараз її розглядаємо, але ми хочемо найефективнішого способу переслідування тих людей, які вчинили ці жахливі військові злочини, включаючи зґвалтування, сексуальне насильство, невибіркові напади на цивільних осіб. Якщо трибунал допоможе це зробити, то Велика Британія безперечно розглядає можливість його підтримки, - додала очільниця британського МЗС.

Варто також зазначити, що 17 травня Держдеп Штатів заявив про запуск нової програми зі збору та аналізу доказів воєнних злочинів та інших звірств, скоєних армією РФ в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?