Британія підвищила рівень терористичної загрози в країні – відома причина
Категорія
Події
Дата публікації

Британія підвищила рівень терористичної загрози в країні – відома причина

Британія підвищила рівень терористичної загрози в країні – відома причина
Джерело:  online.ua

Рівень терористичної загрози у Великій Британії був підвищений з «істотного» до «серйозного», що означає, що новий напад оцінюється як «ймовірний». Цей крок, підтверджений міністром внутрішніх справ країни Пріті Патель, був за вибухом біля лікарні в Ліверпулі, який поліція оголосила терористичним інцидентом. Рівень терористичної загрози у Великій Британії був «суттєвим» з лютого 2021 року.

Джерело:  Sky News

Детективи заарештували чотирьох людей через вибух, внаслідок якого загинув пасажир у таксі. Поліція вважає, що це був пасажир, який помістив в автомобіль саморобний вибуховий пристрій, який вибухнув, коли таксі під'їхало до стійки реєстрації жіночої лікарні Ліверпуля.

Рішення про підвищення рівня загрози було прийняте Об'єднаним центром аналізу тероризму (JTAC), і Пріті Патель заявила, що це було прийнято на тлі ще двох інцидентів, які сталися минулого місяця. JTAC базується в штаб-квартирі MI5 у Лондоні і складається з експертів боротьби з тероризмом з поліції, уряду та органів безпеки.

Пройшов рівно місяць з того часу, як депутату-консерватору серу Девіуа Амессу був зарізав, заподіяв смертельні ножові поранення 25-річний громадянин Великобританії сомалійського походження. Цей напад також було оголошено терористичним актом.

Звертаючись до репортерів, міністр внутрішніх справ сказала:

“Прем'єр-міністр щойно головував на зустрічі Cobra ("Cabinet Office Briefing Room A", - "Кімната "А" засідань кабінету міністрів" - ред), і я також була присутня на цій зустрічі - і слід зазначити, що, по-перше , інцидент було оголошено як терористичний інцидент. По-друге, Об'єднаний центр аналізу тероризму (JTAC) тепер збільшує рівень загрози Сполученого Королівства від істотного до серйозного”.

Нагадаємо, вчора смертник хотів знищити військових та ветеранів, які брали участь у параді до Дня пам'яті, що проходив у Англіканському соборі. Таксист Девід Перрі встиг заблокувати терориста в машині і запобіг десяткам смертей/

Спочатку терорист попросив таксиста відвезти його до англіканського собору, але через пробки змінив маршрут та попросив водія відвезти його до центру міста. Коли вони проїжджали повз Ліверпульську жіночу лікарню, він захотів вийти там.

Поліція підозрює у теракті радикальних ісламістів. Було затримано трьох чоловіків – 29, 26 та 21 років за підозрою у спланованому терористичному акті в районі Кенсінгтона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?