Британія, Франція та Німеччина конкурують за шанс виготовляти свою зброю в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія, Франція та Німеччина конкурують за шанс виготовляти свою зброю в Україні

Британія, Франція та Німеччина конкурують за шанс виготовляти свою зброю в Україні
Джерело:  online.ua

Велика Британія розпочала переговори з офіційним Києвом щодо виготовлення свого озброєння та військової техніки на території України. Також цією ідеєю зацікавилися Франція та Німеччина.

Джерело:  The Telegraph

Велика Британія може почати виготовляти свою зброю в Україні

Згідно з даними редакції ЗМІ, високопосадовці британської оборонної промисловості уже почали обговорювати ці плани зі своїми колегами з Києва.

На переконання іноземних журналістів, укладення угоди суттєво зміцнить відносини між країнами.

Окрім того, вдалося дізнатися, що британські керівники відвідали Україну з метою створення спільних підприємств, які б виробляли озброєння і техніку за ліцензією.

Варто також зазначити, що інші європейські оборонні компанії також розпочали перемовини з Києвом.

Що цікаво, британські компанії хочуть випередити французьких і німецьких конкурентів, щоб поставити офіційний Лондон "на перше місце в черзі".

Будь-яке спільне підприємство, ймовірно, потребуватиме схвалення прем’єр-міністра Ріші Сунака. Адже Росія неодноразово погрожувала Заходу помстою за постачання зброї в Україну, і будь-яка підтримка виробництва може загострити напруженість, - йдеться в повідомленні.

За словами журналістів, наразі Даунінг-стріт і Міністерство оборони не хочуть коментувати цю інформацію, зазначивши, що це справа промисловості.

Що відомо про результати візиту Зеленського до Великої Британії

Глава держави Володимир Зеленський під час візиту до Великої Британії спільно з лідером країни Ріші Сунаком підписав "Лондонську декларацію" – документ, спрямований на поглиблення партнерства між країнами.

Окрім того, він підтвердив, що офіційний Лондон готовий надати Україні "сильний оборонний пакет", в якому буде й далекобійна зброя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?