Британія почала поставляти Україні вдосконалені високоточні ракети Brimstone 2 – ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія почала поставляти Україні вдосконалені високоточні ракети Brimstone 2 – ЗМІ

Британія почала поставляти Україні вдосконалені високоточні ракети Brimstone 2 – ЗМІ
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, влада Великої Британії поставляє Україні модернізовані ракети з лазерним наведенням Brimstone 2. Що важливо розуміти, їхня дальність пуску вдвічі перевищує раніше надані ракети Brimstone першого покоління.

Джерело:  The Telegraph

Україна отримує високоточні ракети Brimstone 2 від Британії

Редакція видання звертає увагу на те, що такі ракети зазвичай запускаються з повітря.

Однак Збройні сили України використовують вантажівки як мобільні пускові системи.

Як уже згадувалося раніше, офіційний Лондон вперше передав Україні ракети Brimstone близько шести місяців тому.

Дальність польоту ракети, запущеної з повітря, становить 60 км, при запуску з наземних установок – близько 12 км, - йдеться в матеріалі видання.

За словами британських журналістів, така ракета коштує близько 175 тисяч фунтів стерлінгів.

Не можна також не згадати про те, що Велика Британія надала Україні близько тисячі додаткових ракет класу "земля-повітря" для протидії російській загрозі українській інфраструктурі.

Що відомо про нову допомогу Україні від Британії

За словами британського лідера Ріші Сунака, який був нещодавно зі своїм першим офіційним візитом у Києві, його команда ухвалила рішення суттєво посилити протиповітряну оборону України наданням 125 зенітних гармат.

Сунак звертає увагу на те, що основний пакет протиповітряної оборони вартістю 50 мільйонів фунтів стерлінгів буде спрямований на "захист українського цивільного населення та критично важливої національної інфраструктури від інтенсивного шквалу російських ударів".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?