Британія почала велике розслідування проти Amazon і Google через обман покупців
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія почала велике розслідування проти Amazon і Google через обман покупців

Британія почала велике розслідування проти Amazon і Google через обман покупців
Джерело:  online.ua

У Великій Британії оголосили про початок офіційного розслідування, фігурантами якого стануть американські компанії Amazon та Google.

Джерело: управління з питань конкуренції та ринку країни

За офіційними даними, цифрових магнатів підозрюють наразі у недостатніх зусиллях для боротьби проти фейкових відгуків на товарах, які своїм існуванням вводять в оману користувачів.

Управління вважає, представники компаній жодним чином не запобігають появі неправдивих відгуків та не видаляють їх своєчасно після публікації.

Передбачається, що посадовці збиратимуть додаткову інформацію, яка дозволить встановити, чи порушили компанії закон щодо захисту прав споживача. Перші перевірки з цього приводу відбулися ще у травні 2020 року.

“Ми стурбовані тим, що мільйони онлайн-покупців можуть бути введені в оману, прочитавши фейкові відгуки, а потім витратити гроші, грунтуючись на цих рекомендаціях. Важливо, щоб ці технологічні платформи брали на себе відповідальність, і ми готові діяти, якщо прийдемо до висновку, що вони роблять недостатньо”, - цитує пресслужба CMA генерального директора Андреа Кошеллі

Розслідування проти Google

Американська компанія систематично стає фігурантом різноманітних справ, пов’язаних зі зловживаннями, зокрема власним монопольним становищем.

Європейська комісія нещодавно відкрила офіційне антимонопольне розслідування щодо американської компанії Google через підозри у порушенні правил конкуренції.

“Google надає кілька послуг з рекламних технологій, які є посередником між рекламодавцями та видавцями з метою показу оголошень на сайтах або мобільних додатках. Розслідування Комісії буде зосереджено на медійній рекламі, де Google пропонує низку послуг як рекламодавцям, так і видавцям”, - додали у структурі.

Штрафи щодо Google

Також різноманітні компанії відповідного рівня неодноразово стикалися з величезними штрафами, які сягають мільйонів євро. Наприклад, у французькому уряді наклали надзвичайний за потужністю штраф на Google. За офіційними даними антимонопольної структури, штраф сягає 220 мільйонів євро.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?