В ЄС готують нове розслідування проти Google — Reuters
Категорія
Технології
Дата публікації

В ЄС готують нове розслідування проти Google — Reuters

В ЄС готують нове розслідування проти Google — Reuters
Джерело:  online.ua

Антимонопольні регулятори Євросоюзу розробляють нове розслідування проти корпорації Google через підозри у зловживаннях в галузі реклами.

Джерело: Reuters

Згідно з уточненням джерел агентства, офіційно відкрити справу спільна європейська влада може вже до кінця року.

Регулятори передбачають вивчити відношення корпорації до сторін, які надають рекламу, посередникам і конкурентам у цьому процесі. Все це вказує на більші масштаби розслідування в цілому у порівнянні з тим, що провів нещодавно уряд Франції.

Офіційний Париж нещодавно звинуватило Google у наданні преференційного режиму до власних технологій” щодо реклами та вирішило, що корпорація має сплатити серйозний штраф. Сума стягнення сягає 220 мільйонів євро.

Утім, станом на п’ятницю, 18 червня, на рівні Єврокомісії поки що відмовилися коментувати відповідну інформацію про підготовку розслідування.

Штрафи проти Google в ЄС

За інформацією агентства, американська корпорація за підсумками 2020 року заробила до 147 мільярдів доларів США виключно на інтернет-рекламі. Ця сума - найбільша серед інших подібних компаній у технологічній сфері.

В цілому ж для Google прибутки від реклами становлять приблизно 16% від загальних.

Через свою політику компанія регулярно стикається з претензіями з боку регуляторних органів окремих держав чи, наприклад, європейської співдружності. Її звинувачують у зловживаннях, які вона може втілювати завдяки домінувальному становищу на ринку.

Зокрема, влада Франції за підсумками розслідування наголосила, що Google завдавав шкоди конкурентам і надавав привілеї власному сервісу Google Ad Manager. Справа торкається інтегрованого в нього серверу оголошень DFP, який надає можливість продавати рекламні місця видавцям сайтів чи додатків, а також платформи SSP AdX, завдяки якій можна проводити аукціони з продажу цих місць.

Водночас Франція - не єдина країна ЄС, яка окремо застосовує штрафи прооти компанії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?