Франція оштрафувала Google на сотні мільйонів євро
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція оштрафувала Google на сотні мільйонів євро

Франція оштрафувала Google на сотні мільйонів євро
Джерело:  online.ua

У французькому уряді наклали надзвичайний за потужністю штраф на американську корпорацію Google через порушення антимонопольного законодавства.

Джерело: French Competition Authority

За офіційними даними антимонопольної структури, штраф сягає 220 мільйонів євро. Заява відомства звертає увагу на покарання за зловживання компанії своїм домінувальним становищем на ринку реклами, яку розміщують на сайтах чи в мобільних аплікаціях.

Влада наголосила, що Google завдавав шкоди конкурентам і надавав привілеї власному сервісу Google Ad Manager. Справа торкається інтегрованого в нього серверу оголошень DFP, який надає можливість продавати рекламні місця видавцям сайтів чи додатків, а також платформи SSP AdX, завдяки якій можна проводити аукціони з продажу цих місць.

Оголошення FCA згадує, що політика американської корпорації вдарила по газетах, оскільки їхні прибутки ще й зазнали зниження через скорочення підписки на “паперові” версії та зниження надходжень за рекламу.

Представництво структури звернуло увагу на відсутність оскарження щодо претензій проти Google. У компанії вирішили піти на зустріч антимонопольному законодавству та пообіцяли удосконалити взаємодію Google Ad Manager з іншими рекламними серверами й платформами з продажу рекламних місць. Ці нововведення повинні виключити будь-які переваги для продуктів Google.

У FCA уточнили, що пропозиції мають характер зобов’язань.

“Зобов'язання дозволять відновити рівні умови для всіх гравців і здатність видавців по максимум використовувати своє рекламний простір”, - цитує пресслужба голову структури Ізабель де Сільву.

Штрафи проти Google

Французький уряд не вперше застосовує штрафні санкції проти американської корпорації. Ще 2019 року вона була оштрафована на суму в 50 мільйонів євро, оскільки не мала прозорого механізму під час отримання згоди на обробку й використання особистих даних користувачів.

Нещодавно також Google отримав потужний штраф у 102 мільйони євро від італійського державного регулятора.

У заяві італійської влади говориться, що причиною стало зловживання з боку корпорації власним домінувальним становищем на ринку додатків з пошуку в інтернеті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?