Влада Євросоюзу відкрила розслідування проти Google
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Євросоюзу відкрила розслідування проти Google

Влада Євросоюзу відкрила розслідування проти Google
Джерело:  online.ua

22 червня офіційно стало відомо, що Європейська комісія відкрила офіційне антимонопольне розслідування щодо американської компанії Google через підозри у порушенні правил конкуренції Європейського Союзу у сфері онлайн-реклами.

Джерело: заява на  сайті  ЄК

Європейська комісія розпочала розслідування проти Google

"Європейська комісія розпочала офіційне антимонопольне розслідування, щоб оцінити, чи не порушила Google правила конкуренції в ЄС, надаючи перевагу власним послугам технологій відображення реклами в Інтернеті в так званому ланцюжку поставок "ad tech", на шкоду конкуруючим постачальникам послуг рекламних технологій, рекламодавців та інтернет-видавців", - сказано в заяві.

Згідно з останніми даними, це розслідування, зокрема, має на меті вивчити, чи не спотворює Google конкуренцію, обмежуючи доступ третіх сторін до даних користувачів для рекламних цілей на сайтах та в застосунках, зберігаючи такі дані для власного використання.

Що важливо розуміти, ще 3 роки тому витрати на медійну рекламу в Європейському Союзі оцінювались приблизно в 20 мільярдів євро.

"Google надає кілька послуг з рекламних технологій, які є посередником між рекламодавцями та видавцями з метою показу оголошень на сайтах або мобільних додатках. Розслідування Комісії буде зосереджено на медійній рекламі, де Google пропонує низку послуг як рекламодавцям, так і видавцям", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що ще місяць тому французьке управління з конкуренції оштрафувало компанію Google на 220 мільйонів євро за просування власних послуг в секторі онлайн-реклами на шкоду конкурентам.

Окрім того, у травні антимонопольний регулятор Італії офіційно заявив про рішення накласти на Google штраф у розмірі понад 100 мільйонів євро за зловживання домінуючим становищем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?