Британія вимагає у союзників вибрати між Україною та російським газом
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія вимагає у союзників вибрати між Україною та російським газом

Британія вимагає у союзників вибрати між Україною та російським газом
Джерело:  online.ua

Лідер Великої Британії Борис Джонсон звернув увагу міжнародної спільноти на те, що Заходу незабаром доведеться вибирати між залежністю від російського газу та захистом України на тлі напруги на кордонах.

Джерело: The GuardianReuters

Джонсон озвучив попередження Заходу щодо України та РФ

"Ми сподіваємося, що наші друзі можуть усвідомити, що незабаром постане вибір між тим, щоб залежати ще більше від російських вуглеводнів у нових гігантських трубопроводах та відстоювати Україну і справу миру та стабільності, дозвольте мені так сказати. Коли ми говоримо, що підтримуємо суверенітет і цілісність України, це не тому, що ми хочемо бути ворогами Росії, і не тому, що ми хочемо якимось чином ізолювати цю велику країну", - наголосив Борис Джонсон.

Під час звернення до союзників Великої Британії, які залежать від російського газу, лідер країни озвучив прогноз, що очільник Кремля Володимир Путін має усі шанси скористатися обмеження поставок із трубопроводів, які проходять через Східну Європу, якщо офіційний Брюссель буде робити все можливе, щоб захистити Україну.

З коментарем з цього приводу також виступив офіційний представник Бориса Джонсона.

"Ми бачимо тривожну ситуацію на кордоні. Ми продовжуємо підтримувати територіальну цілісність України на тлі ворожості Росії", - заявив останній.

Також лідер Британії публічно звинуватив білоруського диктатороа Олександра Лукашенка, найближчого союзника Володимира Путіна, в "огидній" спробі спровокувати мігрантську кризу на кордоні з Польщею з метою створення нових проблем для Європейського Союзу. За словами іноземних інсайдерів, члени ЄС планують розширити санкції проти офіційного Мінську через останні провокації режиму Лукашенка.

До слова, нещодавно глава штабу оборони Великої Британії, генерал сер Нік Картер попердив, що збройні сили країни повинні бути готові до війни з Росією.

Читайте також:

  • Путін виступив з неочікуваною заявою щодо Донбасу та України

  • Це буде серйозною помилкою — США та ЄС пригрозили Путіну через Україну

  • Секретар РНБО знайшов проблемну точку на кордоні України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?