Британія вперше застосувала закон Магнітського проти РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія вперше застосувала закон Магнітського проти РФ

Британія вперше застосувала закон Магнітського проти РФ
Джерело:  online.ua

Влада Великої Британії вирішила ввести санкції проти 14 росіян під час першого використання нового законодавства для боротьби з порушеннями прав людини та корупцією за кордоном.

Джерело:  Reuters

Що відомо про британський закон Магнітського

Що важливо розуміти, британський закон Магнітського, як і аналогічний закон, ухвалений в США, названий на честь адвоката Сергія Магнітського, який був заарештований і згодом помер у в'язниці в Росії після звинувачення російських чиновників у масовій податковій фальсифікації.

Варто звернути увагу на те, що цей закон надає уряду повноваження карати тих, кого, на його переконання, причетні до найсерйозніших порушень прав людини та корупції. Ці заходи не лише заморожують їх активи, а й забороняють їм відвідувати Британію.

"Корупція має корозійну дію, оскільки уповільнює розвиток, виснажує багатство бідніших країн і утримує їх людей в пастці бідності. Вона отруює криницю демократії", - прокоментував це рішення очільник МЗС Великої Британії Домінік Рааб.

За словами британської влади, 14 росіян, проти яких були введені санкції, причетні до того, що офіційний Лондон називає шахрайством на 230 мільйонів доларів, справи, яку розкрив Магнітський.

"Під санкційний удар потрапили заступник керівника управління боротьби з податковими злочинами Артем Кузнєцов, ексслідчий Слідчого департаменту Павел Карпов, слідчі Станіслав Гордієвський і Олег Уржумцев, керівники податкових інспекцій в Москві Олена Хіміна і подружжя Ольга та Владлен Степанови, юристи Андрей Павлов і Юлія Майорова, гендиректор "Гранд-Актив" Алєксєй Шешеня, підприємці В'ячеслав Хлєбніков і Віктор Маркєлов, а також співвласники "Універсального банку заощаджень" Дмитрій Клюєв і Геннадій Плаксін", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що деяких з цих осіб вже внесли до списку Магнітського Мінфіну США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?