Кремль жорстко відреагував на санкції Польщі
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль жорстко відреагував на санкції Польщі

Кремль жорстко відреагував на санкції Польщі
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна у відповідь на вислання трьох співробітників свого посольства у Варшаві офіційно заявила персонами нон грата п’ятьох співробітників посольства Польщі в РФ.

Джерела: сайт МЗС РФ

Що відомо про новий дипломатичний конфлікт РФ та Польщі

Згідно з останніми даними, 23 квітня посла Польщі Кшиштофа Краєвського викликали до російського дипломатичного відомства, де йому висловили протест у зв’язку з рішенням офіційної Варшави та повідомили про заходи у відповідь.

"У відповідь на провокаційні дії Польщі щодо вислання російських дипломатів, виходячи з принципу взаємності, міністерство оголосило persona non grata п’ятьох співробітників посольства Республіки Польща у Російській Федерації. Вони мають покинути територію РФ до завершення 15 травня 2021 року", - сказано в заяві МЗС РФ.

Російські дипломати почали скаржитися на те, що офіційна Варшава вислала трьох співробітників посольства Росії "під абсурдним приводом солідарності з США, які голослівно стверджують про причетність РФ до якихось кібератак на території своєї країни", та що це свідчить, що Польща хоче продовжити деградацію і руйнування відносин між державами.

"Стараннями польської влади протягом останніх років контакти з Росією були фактично заморожені, розгорнута ганебна війна з радянськими пам’ятниками, здійснюються спроби торпедувати російські енергетичні проєкти, проводиться широкомасштабна антиросійська інформкампанія, фальсифікується історія", - скаржаться в МЗС РФ.

Як уже згадувалося раніше, 16 квітня, напередодні початку "дипломатичної війни" між Чехією та Росією, офіційна Варшава оголосила персонами нон грата трьох російських дипломатів за "порушення дипломатичного статусу і діяльність на шкоду Польщі".

Команда Володимира Путіна зразу ж пригрозила, що у відповідь вишле 5 польських дипломатів. Варшава заявила, що не боїться і готова до відповіді Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?