Британії загрожують масштабні проблеми через криптовалюту
Категорія
Технології
Дата публікації

Британії загрожують масштабні проблеми через криптовалюту

Британії загрожують масштабні проблеми через криптовалюту
Джерело:  online.ua

Влада Великої Британії не приховує, що схвильована можливостями, які відкривають цифрові валюти для бізнесу. За словами аналітиків, уряд може зіткнутися з масштабними втратами, якщо компанії, які працюють з криптовалютою, стануть банкрутами.

Джерело: The Guardian

Британська влада схвильована популярністю цифрових валют

За словами виконавчої директорки фірми з реструктуризації підприємств Begbies Traynor Джулі Палмер, нова хвиля популярності платежів у криптовалюті ускладнить роботу для регуляторів, які відповідають за реалізацію процесу банкрутства компаній.

"Зокрема, знайти джерела надходження кошті буде в рази важче. Це означає, що потенційні злочинці зможуть привласнити гроші, які зазвичай розподіляли між кредиторами та державою. Палмер вважає, що без нових правил щодо оподаткування уряд може зазнавати величезних збитків. Головні загрози, які виникають через популярність цифрових валют, – відмивання грошей та торгівля на чорному ринку", - йдеться в повідомленні.

За словами експертки, можливості безмежні, в залежності від того, наскільки популярним це стане.

Палмер також звертає увагу на те те, що раніше всі, хто хотів приховати свої статки, повинні були пройти через досить складну процедуру створення інвестиційного механізму. З цією метою доволі часто використовували офшорні трасти.

Проте, на фоні розвитку крипторинку, підприємцям набагато простіше створити віртуальний гаманець в Інтернеті та приймати оплату за свої послуги та товари. Як стверджує експертка, з офшорними трастами можна було хоча б з'ясувати "походження" коштів, тоді як з криптовалютами це зробити майже неможливо.

"Палмер підкреслила, що британська влада повинна створити законодавчу базу для забезпечення належного використання криптоактивів, правила регулювання та оподаткування цього ринку. Крім того, вона додала, що потенційно Велика Британія може не дорахуватися значної частини податку на прибуток", - пише видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?