Британська армія у Польщі тренує українських військових знешкоджувати міни
Категорія
Світ
Дата публікації

Британська армія у Польщі тренує українських військових знешкоджувати міни

Британська армія у Польщі тренує українських військових знешкоджувати міни
Джерело:  online.ua

Сапери Корпусу королівських інженерів британської армії провели для українських військових тренінг зі знешкодження вибухових боєприпасів, мін та інших вибухових пристроїв.

Джерело: новини Укрнет

Британська армія у Польщі тренує українських військових знешкоджувати міни

Міни є однією з найбільших перешкод для Збройних Сил України. Для успіху контрнаступу, що триває, критично важливо, щоб Україна мала ресурси для боротьби з мінами; цей ретельний і спеціалізований навчальний комплекс навчає солдатів розпізнаванню боєприпасів, методам утилізації та процедурам пошуку для боротьби із саморобними вибуховими пристроями, мінами, мінами-пастками та розтяжками, — наголосили в британському уряді.

Навчання включає в себе, як ознайомчі зведення про загрозу, планування операції зі знешкодження мін, а також практичні заняття з очищення не тільки величезних ділянок землі, але й систем траншей, бункерів і цивільних будівель.

Солдати використовують металошукачі та комплекти для вилучення мін, а також навчаються, як адаптувати наявне обладнання на передовій. Значна частина тренувань проходить у районі, створеному для імітації умов, схожих на передову, де Збройні Сили України стикаються з мінними полями, мінами-пастками та саморобними вибуховими пристроями.

Навчальний процес, розроблений на запит з України, відбувається в Польщі і розроблений на основі відгуків українських саперів, деякі з яких служать на передовій ще з 2014 року.

Британія планує підготувати 30 тисяч українських військових 

Велика Британія продовжить підтримувати Україну і збирається підготувати 30 тисяч українських військовослужбовців до кінця року.

Про це сказав міністр оборони Британії Грант Шаппс в інтерв’ю Sky News.

Наша мета – підготувати 30 тисяч українських військовослужбовців. Тому я не думаю, що британська рішучість похитнеться. І ми стоятимемо пліч-о-пліч з українцями, – зазначив він.

За словами британського міністра, Британія також посилить підтримку України.

Я щойно оголосив про десятки тисяч додаткових боєприпасів, загальна кількість яких вже становить близько 300 тисяч, і ми надамо величезну кількість додаткової підтримки і обладнання до кінця цього року, – сказав Шаппс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?