У Британії спалахнув конфлікт через допомогу для України
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії спалахнув конфлікт через допомогу для України

У Британії спалахнув конфлікт через допомогу для України
Джерело:  online.ua

За словами очільника МЗС Британії Джеймса Клеверлі, колишній лідер країни Борис Джонсон помиляється, коли жорстко критикує офіційний Лондон через зволікання з відправленням зброї в Україну.

Джерело:  Sky News

Джонсон влаштував конфлікт через допомогу для України

Британський дипломат звернув увагу на те, що за прем’єрства Джонсона Британія передала ЗСУ протитанкові ракетні комплекси NLAW, "які відіграли важливу роль в обороні Києва", й він "віддає належне його лідерству в цьому питанні".

Як зазначає Клеверлі, ситуація не змінилася й під час правління Ріші Сунака.

Ми були першими в світі, хто передав бойові танки, інші країни світу потім наслідували наш приклад. Ми першими взяли на себе зобов'язання щодо підготовки пілотів винищувачів, потім інші країни наслідували наш приклад. Ми були першими, хто взяв на себе зобов'язання щодо тих ракет дальнього радіусу дії, які допомагають українцям у їхній боротьбі на півдні та південному сході України, – наголосив очільник британського МЗС.

За словами Клеверлі, він вкрай "серйозно ставиться до коментарів" колишнього лідера Британії, однак також закликає не забувати про те, що список озброєнь, вже наданих Лондоном Україні, є "доказом того, що він помиляється в цьому питанні".

Чому спалахнув конфлікт у Британії

Скандал розгорівся після того, як Борис Джонсон у колонці для газети The Spectator почав вимагати в уряду Британії припинити зволікати та надіслати ще більше зброї в Україну.

На його переконання, офіційний Лондон зобов'язаний прискорити надання військової підтримки Києву, інакше існує потенційний ризик катастрофічної перемоги російського диктатора.

Борис Джонсон також вкотре повторив, що не вірить у можливість досягти компромісу із Кремлем щодо завершення російсько-української війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?