Борис Джонсон отримав диплом почесного доктора Львівського університету
Категорія
Україна
Дата публікації

Борис Джонсон отримав диплом почесного доктора Львівського університету

Борис Джонсон отримав диплом почесного доктора Львівського університету
Джерело:  online.ua

Борис Джонсон 9 вересня отримав диплом почесного доктора Львівського університету. Також великий друг України вшанував памʼять Героїв Небесної Сотні та українських захисників, які полягли в російсько-українській війні.

Джерело: Максим Козицький

Джонсон отримав диплом почесного доктора Львівського університету

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час візиту до Львова завітав до Національного університету імені Івана Франка. Там він прийняв найвище звання почесного доктора, згоду на яке дав ще у 2022 році.

Звання Джонсону присвоїли 4 жовтня минулого року, однак свій диплом він забрав тільки зараз. На урочисту подію зібралися викладачі та студенти на чолі з ректором ЛНУ ім. Франка Володимиром Мельником.

Борис Джонсон (фото – t.me/kozytskyy_maksym_official)

Doctor Honoris Causa – це найвище почесне звання Львівського національного університету, яке присвоюють громадським, державним і релігійним діячам, політикам, вченим України та світу за значний внесок у розвиток науки, освіти, культури і духовності.

Політику подарували двотомну енциклопедію ЛНУ, де написано про позицію Бориса Джонсона під час російської агресії.

Поважному гостю подякували за підтримку України, а він наголосив, що після повернення до Великої Британії знову наполягатиме на військовій підтримці для нашої держави.

Борис Джонсон прибув до міста Лева вранці на потязі "Інтерсіті +", де його зустрів мер міста Андрій Садовий. Разом вони вирушили вшанувати памʼять Героїв Небесної Сотні та українських захисників, які полягли в російсько-українській війні.

Борис Джонсон багаторазово відвідував Україну

Експрем'єр-міністр Великобританії 8 вересня приїхав до Києва. Фотографією з Джонсоном на полях саміту "Ялтинської європейської стратегії" (YES) поділився президент Володимир Зеленський.

З перших годин повномасштабної війни Борис Джонсон щиро підтримує Україну й допомагає захищатися від російської агресії. І зараз продовжує додавати Україні міжнародної підтримки. Дякую за твою енергію, друже! - написав Зеленський.

Востаннє Джонс був в Україні у січні 2023-го, вже після своєї відставки з поста прем'єр-міністра Великобританії. У статусі очільника уряду Джонсон тричі приїздив до Києва під час повномасштабного вторгнення РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?