Джонсон назвав реальну причину відмови НАТО надати запрошення Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Джонсон назвав реальну причину відмови НАТО надати запрошення Україні

Джонсон назвав реальну причину відмови НАТО надати запрошення Україні
Джерело:  online.ua

За словами колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, НАТО повинно було надати запрошення Україні на саміті у Вільнюсі.

Джерело: колонка Джонсона у DailyMail

Джонсон жорстко розкритикував НАТО  

У своєму матеріалі він закликав західних союзників бути сильними та покінчити з марнослів'ям і забезпечити якнайшвидший вступ України до Альянсу.

Коли лідери НАТО приїхали до Вільнюса на цьому тижні, було абсолютно очевидно, що вони повинні робити. Вони повинні були бути сильними. У цьому весь сенс НАТО, - зазначає Джонсон.

Він підкреслив, що члени Альянсу мають висловити колективну повагу і вдячність за мужність і героїчний спротив агресії злочинної армії РФ.

У боротьбі, в якій жоден солдат НАТО не був поранений або убитий, тому що ми в країнах НАТО знаємо - і постійно говоримо - що українці борються за всіх нас, - наголосив Джонсон.

Що має зробити НАТО

Він нагадав, що саме нерішучість західних країн призвела до повномасштабного вторгнення російської армії в Україну.

Жодна країна не зробила і не доклала більше зусиль, ніж Україна, щоб продемонструвати свою готовність до членства в НАТО. Ніякі збройні сили не є більш грізними і більш ефективними у використанні зброї НАТО. Жодна країна більше не потребує членства в НАТО, - переконаний Джонсон.

Як пише колишній очільник британського уряду у власному матеріалі, члени НАТО мали лише надати Україні чіткий графік, для того, щоб Київ знав, шо двері Альянсу відкриті для вступу одразу після перемоги у розв'язаній Кремлем злочинній війні.

Все, що українці отримали на цьому тижні, - це "запрошення" вступити в НАТО, "коли союзники домовляться і коли будуть виконані умови". Не дивно, що спочатку президенту Зеленському було важко приховати своє розчарування. Коли союзники згодні? Коли умови дотримані? Згідно з бухарестськими висновками, союзники про все це домовилися ще 15 років тому! - зазначив Джонсон.

На його переконання, поки Україну не захищають хоча б формальні гарантії безпеки за статтею 5 НАТО, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін продовжуватиме агресію та терор в Україні.

Коли ми засвоїмо урок останніх 20 років поводження з Путіним? Поки він думає, що є шанс повернути Україну назад в орбіту Москви - поки він думає, що може відтворити Радянський Союз, - він буде намагатися, - питається Джонсон.

Він зазначив, що Велика Британія проводить жорстку кампанію у політичних колах союзників і прагне встановлення графіка щодо вступу України.

Джонсон вважає головною проблемою те, що деякі партнери все ще вірять, що війну можна закінчити тільки шляхом переговорів.

Вони вважають, що зараз ми повинні бути майстерно двозначними, тому що вони думають, що питання про членство України в НАТО ще може бути частиною угоди. Ви можете укласти угоду з Путіним, думають вони: Ви виводите свої війська, і ми не дамо Україні вступити в НАТО. Це божевілля. Протягом усієї цієї війни Захід мав тенденцію повторювати одну і ту ж помилку знову і знову: переоцінювати Путіна і недооцінювати Україну, - підкреслює Джонсон.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?