Британська розвідка дізналася про дилему військ РФ у пониззі Дніпра
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська розвідка дізналася про дилему військ РФ у пониззі Дніпра

Британська розвідка дізналася про дилему військ РФ у пониззі Дніпра
Джерело:  online.ua

Російські війська опинилися перед дилемою, чи посилювати свої війська через бойові дії у пониззі Дніпра за рахунок підрозділів, що протистоять українським військам у Запорізькій області.

Джерело: Міноборони Британії

Біля Антонівського мосту посилилися бої

Розвідка Британії повідомляє, що з початку липня 2023 року, ймовірно, посилилися бойові дії в районі пониззя Дніпра.

Крім інтенсивних боїв на лівому березі навколо невеликого українського плацдарму біля зруйнованого Антонівського мосту, невеликі підрозділи російських і українських військ також змагалися за острови в дельті Дніпра, - йдеться у повідомленні.

За словами розвідки, і російські, і українські сторони використовують невеликі швидкісні моторні човни. Водночас Україна успішно використала тактичні односторонні безпілотні літальні апарати для знищення деяких російських човнів.

Росія стоїть перед дилемою, чи відповідати на ці загрози посиленням свого Дніпровського угруповання військ за рахунок розтягнутих підрозділів, які протистоять українському контрнаступу в Запорізькій області.

Сили оборони продовжують знищувати човни з ДРГ

Нагадаємо, що 16 липня речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомила, що ЗСУ за тиждень знищили більше 10 човнів із диверсійно-розвідувальними групами росіян.

Гуменюк зазначила, що українські війська на півдні продовжують контрбатарейну боротьбу та нищать потенціал ворога.

За минулий тиждень українські війська знищили великі великокаліберні гармати типу Мста-Б, типу Гіацинт, значну кількість станцій радіоелектронної боротьби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?