Британська розвідка оцінила ефективність атак дронами на російський флот у Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська розвідка оцінила ефективність атак дронами на російський флот у Криму

Британська розвідка оцінила ефективність атак дронами на російський флот у Криму
Джерело:  online.ua

На думку британської розвідки, операції Чорноморського флоту в Криму стримує загроза удару українськими безпілотниками по тимчасово окупованому Севастополю.

Джерело: Міноборони Великої Британії

Загроза ударів дронами стримує Чорноморський флот РФ

Британська розвідка зазначає, що 22 березня принаймні три надводні кораблі без екіпажу та один безпілотний літальний апарат намагалися завдати удару по російській військово-морській базі Севастополі в окупованому Криму.

Звіти з відкритих джерел свідчать про те, що один дрон був зупинений оборонними бонами, а два були знищені в гавані. Російські офіційні особи заявили, що жодне російське судно не постраждало.

У розвідці нагадали, що під час попередньої атаки дронами 29 жовтня 2022 у гавані Севастополя було пошкоджено тральщик "Іван Голубець" і фрегат "Адмірал Макаров".

Незважаючи на те, що нові атаки, ймовірно, не завдали шкоди військовим об'єктам, загроза дронів, ймовірно, продовжує стримувати операції Чорноморського флоту Росії.

Що відомо про атаку дронів по Севастополю

22 березня російські війська заявили про атаку надвводних дронів по Севастополю в окупованому Криму.

Там повідомили про хнищення нібито трьох дронів, які прямували до бухти.

Моряки по них вели вогонь зі стрілецької зброї. Також відпрацювала ППО по повітряній цілі, - заявив окупаційний губернатор Севастополя Михайло Розвожаєв.

Від вибухів вибило вікна у будівлях поруч, але кораблі не постраждали.

20 березня окупаційна влада заявила про атаку на Джанкой, що на півночі Криму.

ГУР повідомило, що вибухи знищили російські крилаті ракети «Калібр НК» під час їхнього транспортування залізницею.

Окупанти повідомляли про атаку БПЛА, проте про знизення ракет не згадали.

Наступного дня керівниця обʼєднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк зазначила, що вибухи в Джанкої є знак окупантам про те, що з Криму пора виїжджати, поки є можливість.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?