Британська розвідка оцінила загрозу від нових навчань РФ і Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Британська розвідка оцінила загрозу від нових навчань РФ і Білорусі

Британська розвідка оцінила загрозу від нових навчань РФ і Білорусі
Джерело:  online.ua

У британській розвідці вважають, що розгортання російських літаків у Білорусі є справжніми навчаннями, а не підготовкою до наступальних операцій у війні проти України.

Джерело: Міноборони Великої Британії

Російські навчання в Білорусі не є підготовкою до наступу

8 січня 2023 року Міністерство оборони Білорусі повідомило про проведення в країні з 16 січня по 1 лютого 2023 року спільних російсько-білоруських тактичних льотних навчань, - нагадали в британській розвідці.

Повідомляється, що станом на 8 січня авіакоригувальники зафіксували прибуття всього 12 вертольотів підтримки Мі-8 та ударних вертольотів Мі-24 і Ка-52.

Деякі мали позначки «Z» і приземлилися на авіабазі Мачулищі під Мінськом.

Нове розміщення російської авіації в Білорусі, швидше за все, є справжніми навчаннями, а не підготовкою до будь-яких додаткових наступальних операцій проти України.

Незважаючи на те, що Росія має велику кількість військ у Білорусі, вони переважно залучені до навчання.

Британська розвідка вважає, що навряд чи вони стануть надійною наступальною силою.

Напередодні Пентагон США також повідомив, що не бачить ознак підготовки Білорусі до вступу у російську війну проти України.

Ми не бачимо ознак того, що Білорусь має намір вступити в конфлікт. Ми просто вважаємо, що це продовження тренувань білорусів та росіян, — сказала представниця Пентагону.

Станом на 3 січня, ДПСУ повідомила, що на території Білорусі знаходиться близько 10 200 військовослужбовців РФ.

РФ та Білорусь проведуть спільні авіаційні навчання

8 січня пресслужба Міноборони Білорусі повідомила, що до Білорусі вже прибули російські літаки, які візьмуть участь у спільних з Росією авіаційних військових навчаннях.

Зазначено, що під час проведення льотно-тактичного навчання будуть задіяні всі аеродроми та полігони ВПС та військ ППО Збройних Сил Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?