Британському прем’єр-міністру загрожує звільнення через скандальне порушення карантину
Категорія
Світ
Дата публікації

Британському прем’єр-міністру загрожує звільнення через скандальне порушення карантину

Британському прем’єр-міністру загрожує звільнення через скандальне порушення карантину
Джерело:  online.ua

Під час локдауну 2020 року у Великій Британії, прем’єр міністр Борис Джонсон влаштував вечірку для десятка людей. Британські депутати закликали його піти у відставку.

Джерело: Euronews

Скандальна вечірка Бориса Джонсона під час локдауну

Борис Джонсон вибачився за вечірку на Даунінг-стріт під час першого карантину через коронавірус.

На засіданні в парламенті лідер лейбористської партії сер Кейр Стармер закликав Джонсона піти у відставку. Деякі депутати-торі також погодилися з тим, що прем'єр-міністр має піти у відставку.

Це відбувається на тлі суспільного обурення з приводу останніх звинувачень у тому, що прем’єр-міністр та його співробітники порушили карантинні обмеження, влаштувавши вечірку в травні 2020 року.

Стверджується, що десятки співробітників Джонсона, а також сам прем’єр-міністр разом із дружиною відвідали захід у саду на Даунінг-стріт під час першого карантину через коронавірус, у той час, коли соціальні зібрання були заборонені.

Я хочу вибачитися. Я знаю, що мільйони людей по всій цій країні принесли надзвичайні жертви за останні 18 місяців. Я знаю, яку лють вони відчувають на мене та уряд, який я очолюю, коли вони думають, що на Даунінг-стріт правила не дотримуються належним чином людьми, які створюють правила, - сказав Борис Джонсон, виступаючи перед депутатами.

Визнаючи, що він був на вечірці, він сказав, що був там 25 хвилин і «думав, що це робочий захід».

Лідер лейбористської партії назвав відповідь Джонсона «образливою для британської громадськості», яка дотримується правил карантину, в той час як прем'єр-міністр та його співробітники «влаштовують п'яні вечірки на Даунінг-стріт».

Він звинуватив Джонсона в тому, що він "брехав крізь зуби" і закликав його "зробити гідну річ і піти у відставку".

За даними британських ЗМІ, особистий секретар Джонсона надіслав електронного листа близько 100 людям, запропонувавши їм «принести власну випивку». Кажуть, що на вечірку прийшли близько 30-40 осіб.

У той же день вечірки влада нагадала людям, що вони можуть перебувати на вулиці, якщо вони будуть «одні / з людьми, з якими живуть / тільки удвох».

Мільйони людей по всій країні відмовилися від проведення громадських заходів на ранніх етапах пандемії. Тисячі людей загинули, а багато хто не змогли відвідати хворих родичів чи бути на похоронах.

Джонсон раніше неодноразово заперечував, що його співробітники порушили правила карантину, в тому числі коли він виступав перед парламентом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?