Буданов назвав причини ліквідації Кремлем російських генералів
Категорія
Політика
Дата публікації

Буданов назвав причини ліквідації Кремлем російських генералів

Буданов назвав причини ліквідації Кремлем російських генералів
Джерело:  online.ua

За словами керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова, Кремль прагне позбавитись від усіх не згодних із путінською диктатурою генералів.

Джерело: "Радіо Свобода"

Що відомо про долю заарештованих Кремлем генералів 

Буданов зазначив, що генерал Андрій Юдін був проти розв'язаної Кремлем війни в Україні і його прибрали.

Також він підтримував тісні зв'язки із ватажком ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним.

При цьому глава ГУР підкреслив, що крайнім зроблять генерала Сергія Суровікіна.

Навіть формально він буде крайній у всіх епізодах – наприклад, атаки по Москві. Там система працює не так, як у нас, там завжди має бути хтось крайній. Оскільки він командувач космічних сил, це його зона відповідальності. Так чи інакше його мали б прибрати, - пояснює Буданов.

Михайло Мізинцев відійшов від справ набагато раніше. А от Андрія Юдіна справді покарали. Але, за словами Буданова, заколот Пригожина став тільки приводом, гарним моментом.

Чому Кремль проводить масові чистки в російському генштабі

Глава ГУР заявив, що генерал Юдін був військовим дуже високого рівня і одним з ключових планувальників операцій в російському генштабі.

Юдін, за даними нашої розвідки, виступив проти війни в Україні.

Він особисто виступав проти цього. Казав, що це призведе до катастрофи. І він один із основних непублічних критиків серед військового керівництва Росії. Тому вони знайшли гарний момент. Суровікін так само виступав проти. Я ж вам кажу – ідіотів не так багато, - пояснив Буданов.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?