Буданов назвав тактичним кроком виведення військ із Сєвєродонецька
Категорія
Україна
Дата публікації

Буданов назвав тактичним кроком виведення військ із Сєвєродонецька

Буданов назвав тактичним кроком виведення військ із Сєвєродонецька
Джерело:  online.ua

Очільник ГУР Міноборони України Кирило Буданов звертає увагу українців на те, що відступ ЗСУ з Сєвєродонецька після декількох тижнів боїв з армією РФ у східному місті був тактичним кроком, оскільки не можна було допустити повторення сценарію фатальної облоги "Азовсталі" у Маріуполі.

Джерело: Financial Times

Буданов пояснив виведення військ із Сєвєродонецька

За словами Кирила Буданова, наказ про виведення військ був відданий тому, що за кілька тижнів важка артилерія росіян "зрівняла Сєвєродонецьк із землею".

Що важливо розуміти, ці руйнування повторили долю маріупольського порту, де наші воїни, які захищали "Азовсталь", тижнями знаходилися у пастці, перш ніж вийти.

Очільник української розвідки наголошує, що наші воїни вийшли "на височину" на захід через річку Сіверський Донець у Лисичанськ та його околиці.

Як стверджує Буданов, через цей відступ російським силам, розташованим на східних берегах річки, буде дуже важко переправитися і просунутися, особливо в гору, до Лисичанська.

Це було абсолютно правильне рішення… тактичне перегрупування, - підсумував він.

Як уже згадувалося раніше, захисники Сєвєродонецька у Луганській області отримали команду відходити на нові укріплені позиції.

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

На жаль, доведеться відводити наших хлопців (захисників із Сєвєродонецька – ред.) Це те, про що ми говорили, що не потрібно розводити "зраду", ніхто не залишає наших хлопців, ніхто там не допустить оточення. Зараз та ситуація, коли перебувати на розбитих за багато місяців позиціях, просто щоб там перебувати, немає сенсу. Бо з кожним днем пропорційно кількість загиблих на незакріплених позиціях може рости, - заявив тоді Сергій Гайдай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?