Буданов розповів про важке поранення під час спецоперації на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Буданов розповів про важке поранення під час спецоперації на Донбасі

Буданов розповів про важке поранення під час спецоперації на Донбасі
Джерело:  online.ua

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів, як отримав тяжке поранення під час одного з бойових завдань на сході України. Уламок від міни потрапив йому під серце.

Джерело: ГУР

Буданов отримав важке поранення на Донбасі

Там зазначили, що Буданов заслужив суспільну репутацію незворушного Будди у складі Сил безпеки та оборони України через рівновагу, спокій та точність прогнозів.

Буданов в інтерв’ю журналу NV розповів, що під ча низки спецоперацій на Донбасі отримав три поранення.

Одне з них важке: після вибуху протипіхотної міни один з уламків потрапив під серце.

Його не можна вийняти з тіла, небезпечно. У мене була пробита спина, шия. Виходив через лінію фронту своїм ходом, на адреналіні, десь 5 км, а потім упав знесилений. Поранення важке, але у принципі жити можна, - сказав Буданов.

Видання пише, що через страх та ненависть до Буданова росіяни вже більше десятка разів організовували замахи на його життя.

Наприклад, у 2019 році під його особистий автомобіль російський кілер заклав вибухівку, яка здетонувала передчасно.

Буданов провів спецоперацію в окупованому Криму

Колишній начальник ГУР МО України Валерій Кондратюк розповів, що 2016 року група оперативників на чолі з Будановим здійснила одну з найзухваліших спецоперацій в окупованому Криму.

У той час воєнна розвідка України отримала інформацію про перекидання росіянами бойових вертольотів до Джанкою та вирішила їх знищити.

Ми розуміли: за допомогою цих гелікоптерів, які працюють на низьких висотах, противник може спробувати захопити дамбу Кримського каналу [відкривши доступ воді на півострів]. росіяни висадять там десант, і ми нічого не встигнемо зробити, — пояснив Кондратюк.

Під час тієї операції група Буданова зіткнулась з елітним спецпідрозділом ФСБ «Вимпел», за кілька хвилин бою знищила противника та вийшла з окупованої кримської території без втрат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?