Бундестаг назвав Меркель відповідальною за вторгнення РФ в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Бундестаг назвав Меркель відповідальною за вторгнення РФ в Україну

Бундестаг назвав Меркель відповідальною за вторгнення РФ в Україну
Джерело:  online.ua

Голова комітету з питань оборони в Бундестазі Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн розкритикувала рішення колишньої канцлерки Німеччини Ангели Меркель. Вони уможливили повномасштабний напад Росії на Україну.

Джерело: n-tv

Меркель блокувала вступ України в НАТО

У 2008 році в НАТО було багато прихильників якнайшвидше прийняття України. Однак через позицію РФ Німеччина та Франція виступали проти, нагадала Штрак-Ціммерманн.

За її словами, те, що українці не вступили до НАТО, "було великою помилкою з боку французів і Ангели Меркель в той час".

На думку голови комітету, Німеччина повинна була стати на бік українців та підтримати їх зброєю після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого.

Доведеться переписати історію Ангели Меркель, особливо історію останніх кількох років і повних прорахунків, - каже Штрак-Ціммерманн.

Штрак-Ціммерманн вважає, що війна триватиме недовго

Коментуючи перспективи війни, очільниця комітету Бундестагу з питань оборони припустила, що вона навряд чи буде тривати так само довго, як Перша або Друга світові війни.

Очільник Кремля Володимир Путін не розраховував на широку і стійку підтримку України, додала вона.

Нагадаємо, у 2008 році на Бухарестському саміті НАТО Німеччина та Франція заблокували надання Україні, а також Грузії плану дій щодо членства в НАТО, побоюючись ескалації з боку Росії.

Відтоді Україні та Грузії Альянс лише обіцяв вступ "одного дня".

Як Меркель коментує війну РФ в Україні

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликає не сприймати погрози Путіна, як блеф.

На її думку, міцний мир у Європі неможливий без РФ.

Після 16 років перебування на посаді канцлера Німеччини, Меркель не звинувачує себе у війні РФ проти України.

Я себе не звинувачую. Не було можливо створити архітектуру безпеки, яка б могла цьому запобігти. Чи можна було зробити більше, щоб запобігти такій трагедії – я вже вважаю, що ця ситуація є великою трагедією, — чи можна було їй запобігти? І саме тому ви себе питаєте це, і, звісно, я собі й досі ставлю це питання, – заявила політикиня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?