Частина ширшого плану. У ГУР відреагували на спецоперації у Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Частина ширшого плану. У ГУР відреагували на спецоперації у Криму

ГУР
Андрій Черняк

У 2023 році українські військові здійснили кілька бойових та спеціальних операцій в окупованому росіянами Криму та Чорному морі.

ЗСУ планують більше рейдів у Крим

Представник ГУР МО України Андрій Черняк у коментарі каналу «Ми ― Україна» пояснив, що атаки в Криму нагадують російським загарбникам про їхнє тимчасове перебування на українських землях.

Також такі атаки підбадьорюють українців в окупації, які продовжують вірити у перемогу над московським злом.

Наголошую – проведення таких спецоперацій відбувається точково, але вони не окремі: вони входять у єдиний план, єдиний задум проведення ширших будь-яких операцій.

Черняк додав, що протягом 2024 року таких операцій ставатиме більше.

Представник ГУР повідомив, що українська розвідка стежить і передає інформацію Силам оборони про всі логістичні шляхи російських військових, у тому числі по Кримському мосту.

Логістичні шляхи намагаються знищити насамперед для того, щоб не було підвезення боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів та мінімізувати вогненний вплив армії РФ на ЗСУ.

ЗСУ вразили пункт управління військових РФ на аеродромі в Саках

У ніч проти 6 січня місцеві Телеграм-канали повідомили про вибухи у Криму. Зокрема, Телеграм-канал "Кримський вітер" писав про 10 вибухів у районі Євпаторії. Також повідомлялося про вибухи у Сакському районі.

Командувач Повітряних сил України Микола Олещук заявив, що Повітряні сили ЗСУ уразили пункт управління військових РФ на аеродромі в Саках.

Аеродром Саки! «Всі цілі збиті!». На жаль, наші Повітряні Сили залишилися без одного пункту управління в Криму! Вкотре дякую нашим льотчикам за чудову роботу!, – написав він.

4 січня, за даними ГУР, у Криму здійснили комплексну спецоперацію. Повітряні сили ЗСУ уразили позиції РЛС на аеродромі у Саках та склад боєприпасів поблизу населеного пункту Гришине.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?