Це ризик. У Польщі спалахнув публічний конфлікт між Дудою та Туском
Категорія
Політика
Дата публікації

Це ризик. У Польщі спалахнув публічний конфлікт між Дудою та Туском

Дональд Туск
Джерело:  RMF FM

Лідер польської опозиції Дональд Туск жорстко розкритикував заяву президента Анджея Дуди про "двох серйозних кандидатів" на посаду прем'єр-міністра.

Що відбувається у польських політичних колах

За словами очільника найбільшого опозиційного блоку Польщі "Громадянська коаліція" Дональда Туска, нещодавно заяви Дуди він вважає “непотрібними зауваженнями та коментарями”.

Це непотрібні зауваження і коментарі. Вибачте, але це не має нічого спільного з конституційними повноваженнями президента. Пан президент повинен назвати кандидата на посаду прем'єр-міністра, який, імовірно, отримає більшість у парламенті, і це все, - обурився Туск.

Журналісти запитали у лідера польської опозиції, чи могла б швидка коаліційна угода між "Громадянською коаліцією", "Третім шляхом" і "Лівими" переконати Дуду якнайшвидше назвати кандидатуру прем'єр-міністра.

Політик звернув увагу на те, що "це не є роллю президента – оцінювати або брати участь у формуванні коаліційної угоди".

Туск публічно дорікнув Дуді

Лідер польської опозиції також почав стверджувати, що поведінка Дуда є ризиком для країни.

Кожний день зволікання – це ризик для Польщі. І всі, хто хоче, щоб Польща вийшла з цього глухого кута і повернула собі те, що належить їй по праву, в тому числі і тут, в Європі, повинні працювати на швидкий сценарій... Можливо, президент трохи дражниться, – припустив Дональд Туск.

Журналісти також поцікавилися у політика, чи не вважає він, що Анджей Дуда схиляється до того, що нинішній прем'єр-міністр Матеуш Моравецький все ж таки отримає мандат на формування уряду.

За словами Туска, що не знає, до чого схиляється польський лідер та чого від нього очікувати в майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?