Ми вимагаємо. Польща дорікнула Україні після спроби Києва вирішити конфлікт
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми вимагаємо. Польща дорікнула Україні після спроби Києва вирішити конфлікт

Пьотр Мюллер, Польща
Джерело:  RMF FM

За словами спікера польського уряду Пьотра Мюллера, офіційна Варшава вважає недостатнім рішення України "поставити на паузу" процес у СОТ на тлі зернової кризи.

Зерновий конфлікт: Польща невдоволена новим кроком України на зустріч

Зрештою, ми вимагаємо відкликання скарги, а не призупинення розгляду. Це хороший крок, але недостатній. Абсолютно не йдеться про скасування зернового ембарго, - заявив Пьотр Мюллер.

Як повідомив 5 жовтня заступник міністра економіки і український торговий представник Тарас Качка, офіційний Київ вирішив “поставити на паузу" свої скарги на Польщу, Угорщину і Словаччину у Світовій організації торгівлі.

Він також звернув увагу на те, що станом на сьогодні триває активна робота сторін над "практичним вирішенням" торговельної суперечки.

Коментуючи конфлікт з Варшавою, Тарас Качка висловив сподівання, що нашим країнам все-таки здасться повернутися до обговорення після виборів, адже системних перешкод для розв'язання цієї проблеми немає.

Що цікаво, за словами очільника Міністерства сільського господарства Польщі Роберта Телуса, офіційна Варшава нібито не може зрозуміти, що означає призупинення української скарги у СОТ.

Чому Україна подала скаргу у СОТ

Як уже згадувалося раніше, 18 вересня офіційний Київ розпочав оскарження у СОТ дій Польщі, Словаччини і Угорщини.

Це сталося на тлі рішення вказаних країн щодо введення односторонніх обмежень на імпорт окремих видів української агропродукції.

Як заявила тоді віцепрем’єрка – міністерка економіки України Юлія Свириденко, українська влада повинна довести, що окремі держави-члени Європейського Союзу не можуть забороняти імпорт українських товарів.

Водночас ми сподіваємося, що ці держави знімуть свої обмеження, і нам не доведеться довго зʼясовувати відносини в судах. Нам потрібна солідарність з ними і захист інтересів фермерів, – додала вона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?