Чудова пропозиція. Польща відреагувала на нове звернення України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чудова пропозиція. Польща відреагувала на нове звернення України

Чудова пропозиція. Польща відреагувала на нове звернення України
Джерело:  online.ua

Міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус підтвердив, що поки офіційна Варшава ще розглядає пропозиції України щодо ліцензування сільськогосподарських товарів, однак загалом позитивно до них ставиться.

Джерело: PAP

Польща позитивно відреагувала на пропозицію України

За словами Роберта Телуса, 27 вересня він провів переговори з міністром аграрної політики та продовольства України Миколою Сольським.

Він також звернув увагу на те, що розмова стосувалася питання транспортування та продажу зерна, а також нових процедур, які пропонує офіційний Київ.

Українська сторона сказала, що якщо Польща скаже, що їй не потрібні чотири зернові культури до кінця року, то ліцензії не будуть видаватися. Це питання, яке має розглянути наша сторона, але ззовні ця пропозиція виглядає як чудова пропозиція, – зазначив польський міністр сільського господарства.

Як запевняє Роберт Телус, це не означає, що поляки перекладають тягар відповідальності на нашу Варшаву.

Ми будемо приймати рішення, а не українська сторона, - заявив він.

Він також звернув увагу на те, що станом на сьогодні вкрай важливо напрацьовувати довгострокові механізми.

Якщо ми говоримо, що Україна хоче вступити до Європейського Союзу, і вона хоче, і ми це політично приймаємо, то якщо ми сьогодні не відпрацюємо такі механізми, вони ніколи не будуть добре функціонувати. Тому ми, безумовно, будемо над цим думати, – підсумував Телус.

Що раніше Україна пропонувала Польщі

Український торговий представник, заступник міністра економіки Тарас Качка вважає, що Україна та Польща як дві сільськогосподарські країни повинні домовлятися так, щоб враховувати інтереси фермерів обох країни.

Польські яблука і капуста повинні продаватися на українському ринку доти, доки вони не завдають шкоди. Так само як українські товари не завдають шкоди польському ринку, – додав торгпред.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?