Через український коридор рушило судно з гуманітарним зерном для Нігерії
Категорія
Україна
Дата публікації

Через український коридор рушило судно з гуманітарним зерном для Нігерії

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України
Судно

Українським "зерновим коридором" рушив балкер SKY GATE з 25 тисячами тонн гуманітарної пшениці для Нігерії.

Що відомо про судно, яке вирушило для Нігерії

Як зазначили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури, це перше судно у цьому році, яке зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН в рамках програми Grain From Ukraine.

За пів року з портів Великої Одеси експортовано понад 15 млн тонн українських зернових вантажів. І ми відновлюємо постачання гуманітарної пшениці в рамках програми Grain From Ukraine для країн, які опинились на межі голоду, — зазначив Олександр Кубраков, віцепрем'єр-міністр з відновлення України.

Що відомо про "гуманітарний коридор" у Чорному морі

У серпні Україна оголосила про "гуманітарний коридор", щоб звільнити кораблі, що прямують до африканських та азійських ринків, і щоб обійти фактичну блокаду Росії після того, як Москва відмовилася від угоди, яка гарантувала її експорт під час війни.

ВМС і ЗСУ повідомили про відкриття тимчасового коридору, яким можуть скористатися всі цивільні судна, зокрема ті, які перебувають у портах Одеси.

Україна запропонувала цей маршрут у своєму зверненні до Міжнародної морської організації. Йдеться про судна, які застрягли в українських портах с початку повномасштабного вторгнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?